Вълнуващата изложба Dangerous Beauty /Опасна красота/ ще постави екзистенциалния въпрос

...
Вълнуващата изложба Dangerous Beauty /Опасна красота/ ще постави екзистенциалния въпрос
Коментари Харесай

Изложбата „Dangerous Beauty” събира световноизвестни творци в Бургас

Вълнуващата галерия „ Dangerous Beauty ” /„ Опасна хубост ”/ ще сложи екзистенциалния въпрос - къде е мястото на дамата в изкуството и ще разбие клишето, че дамската половина от човечеството е слабият пол, тъй като в женската природа е заложена онази прочувствена просветеност и вътрешен глас, които трансформират ролята ѝ в първостепенна.

Експозицията, която се осъществя от Община Бургас, ще бъде открита на 12 юли в Центъра за модерно изкуство и библиотека и ще показа колаборация от видео съоръжения, фотоси, статуи и живописни платна. Неин куратор е световноизвестният галерист от Ню Йорк Стефан Стоянов. Той стои зад сполучливите изяви на куп известни създатели, като шейха на Бахрейн, Айдан Салахова, Зураб Церетели и доста други.

В изложбата „ Опасна хубост “ ще бъдат показани творбите на световноизвестни създатели, а измежду имената са Марина Абрамович, Айдан Салакова, Габриела декор Хабсбург, Миряна Тодорова, Ив Тошайн, Хедър Бенет, Анжелика Кринцингер и други

„ Това е трето издание на изложбата. То следва своята съществена линия да показва едни от най-актуалните актьори в областта на изкуството от целия свят. Радвам се, че Бургас се трансформира в комфортен дом за тези създатели и тяхното ентусиазъм. Очаквам доста бургазлии и посетители на града да се допрян до това великолепие ”, разяснява кураторът Стефан Стоянов.

Междувременно Стефан Стоянов е куратор и на първата независима галерия на американския художник Браян Дейли в Музея на модерното изкуство в Тбилиси, Грузия, както и на изложбата „ 347 Suite “ – най-голямата серия от офорти на Пикасо, която ще бъде показана в Бургас на 14 юли.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР