Вълнуващ трилър, изпълнен със съспенс и неочаквани разкрития Дебютният роман

...
Вълнуващ трилър, изпълнен със съспенс и неочаквани разкрития Дебютният роман
Коментари Харесай

Излиза Сушата от Джейн Харпър - световен бестселър!

Вълнуващ трилър, изпълнен със съспенс и непредвидени разкрития
Дебютният разказ на австралийската писателка Джейн Харпър – „ Сушата “, се трансформира в международен бестселър единствено няколко месеца след излизането си. Интригуващият трилър бе разгласен за Роман на годината на Австралийската книжна промишленост и към този момент е преведен на 36 езика, а българските фенове на жанра ще могат да го намерят в книжарниците от 19 февруари.
Освен високата оценка на критици и читатели, романът завоюва и наградата за престъпен трилър на годината на Британските книжни награди и е притежател на премия „ Златна кама “ на Асоциацията на писателите на престъпни романи на Англия за 2017 година Умело построеният сюжет и реалистично показаните човешки ориси на фона на австралийската пустота са единствено част от аргументите, които ще ви държат със спотаен мирис до последната страница!
За книгата
В австралийското фермерско градче Киуара не е валяло от две години. Сушата оказва пагубно въздействие върху локалния бизнес и напрежението доближава връхната си точка, когато трима членове на семейство Хедлър са брутално убити. Жителите считат, че причинител на ужасяващото действие е Люк, който, откакто лишава живота на брачната половинка и шестгодишния им наследник, се самоубива. Единственият оживял при злокобната кървава баня е невръстната им дъщеричка.
Федералният сътрудник Арън Фолк се завръща в родния си град за погребението на Люк – най-хубавия му другар от детството. Въпреки че е твърдо решен да прекара единствено осемнайсет часа там, Фолк е замесен в следствието от новия локален служител на реда Рако.
Преди двайсет години Арън е напуснал Киуара поради загадка, която счита за от дълго време заровена. Тайна, която в този момент гибелта на Люк заплашва да извади на повърхността и която ще промени всичко...
Джейн Харпър е родена в Манчестър, само че се реалокира със фамилията си в Австралия, когато е на осем. Получава австралийско поданство, след което се завръща във Англия и приключва британски и история в университета в Кент, а след това специализира публицистика. Работи за вестник „ Хъл Дейли Мейл “ в продължение на няколко години, по-късно се открива в Австралия, където работи за два локални ежедневника. Дебютният й разказ „ Сушата “ се появява на пазара при започване на 2017 година и попада в класациите за бестселъри на „ Ню Йорк Таймс “ и „ Амазон “, правата за издаването му са продадени в тридесет и шест страни. Правата за филмиране на романа са закупени от продуцентската компания на Рийз Уидърспун. Понастоящем Джейн живее в Сейнт Килда със брачна половинка и щерка си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР