Вълнуващ, последен за сезона месец за българския футбол, ще бъде

...
Вълнуващ, последен за сезона месец за българския футбол, ще бъде
Коментари Харесай

Месец на финали и плейофи – пряко в ефира на DIEMA XTRA и в PLAY DIEMA XTRA

Вълнуващ, финален за сезона месец за българския футбол , ще бъде май с основни дербита от родното състезание, само че и от британската Висша лига. Интригуващите футболни срещи от изключителна значимост ще бъдат излъчени непосредствено в спортните канали от пакета DIEMA XTRA – DIEMA SPORT и DIEMA SPORT 2, както и онлайн на.

В Първа професионална лига през май предстоят най-чаканите моменти от шампионата. Ще се качи ли някой различен на трона и на кое място ще се класират столичните грандове, не пропускайте да наблюдавате в ефира на DIEMA SPORT. На 11 май от 20:15 ч. футболните почитатели ще могат да гледат последния директен двубой сред ЦСКА и Лудогорец. Тимът от Разград още веднъж е пред всички останали, а те не съумяват да се възползват от великодушните им неточности. През май ще забележим и мач сред Лудогорец и краткотрайно третите Левски – на 18-ти от 18:00 ч. Черешката на тортата и този месец ще бъде последното за сезона издание на Вечното дерби. Финалният късмет за ЦСКА да вкара на „ сините ” и да запише триумф в противоборството гледайте на 21 май от 18:00 ч. по DIEMA SPORT.

На 15 май от 19:00 ч. следва исторически край за Kупата на България . Уникалното по рода си дерби на Пловдив сред Ботев и Локомотив ще бъде излъчено директно паралелно пo DIEMA SPORT и NOVA SPORT. Жълто-черните отстраниха ЦСКА, а черно-белите преодоляха Септември, с цел да заслужат място в заключителната борба от конкуренцията. Кой ще бъде новият притежател на Купата и владетел на града не пропускайте да гледате в каналите на DIEMA XTRA.

В а нглийската Висша лига също ще бъде забавно. Първенството е в най-ключовата си фаза от сезона два кръга преди финала, в която ще бъдат разпределени оценките и местата, даващи право на присъединяване в европейските клубни шампионати. Манчестър Сити и Ливърпул не престават свирепия си спор за първото място, а битката за топ 4 също дава обещание драма. Кой ще грабне най-ценното почитателите на футбола ще схванат директно от ефира на DIEMA SPORT 2.

С фестивален край приключва май на Острова. Предстоят финалните плейофи в Английска футболна лига. Кой ще се причисли към Норич Сити и Шефилд Юнайтед във Висшата лига ще стане ясно на 27 май от 17:00 ч. Двубоят за влизане в Чемпиъншип е на 26 май от 17:00-->

През май ни чака още един влиятелен край – този за ФА къп. В борба за успеха един против различен се изправят Манчестър Сити и Уотфорд, а развръзката ще стане ясна на 18 май от 19:00 ч. по DIEMA SPORT 2.

Още страсти за почитателите на футбола ще донесе директният спор за Купата на Германия , в който сили ще премерят Република България Лайпциг и Байерн Мюнхен. Баварският исполин стигна до този стадий и през 2017-18, само че ненадейно бе разрушен от различен считан за новобранец отбор – Айнтрахт Франкфурт. Битката ще бъде излъчена директно в ефира на DIEMA SPORT 2 на 25 май от 21:00 ч.

Интензивен месец на хоризонта се обрисува за Олимпик Лион във френската Лига 1. „ Хлапетата ” домакинстват на Лил на 5 май от 22:00 ч. по DIEMA SPORT и гостуват на другия огромен Олимпик – Марсилия, на 12 май от 22:00 ч. по DIEMA SPORT 2.

Третият месец от календара на Формула 1 ще бъде предстоящ с неспокойствие от феновете на Ферари, които станаха очевидци на рекордни 4 следващи двойни победи на сребристия съперник. Състезанието за Голямата премия на Испания на 12 май от 16:10 ч. ще бъде излъчено в ефира на DIEMA SPORT, а конкуренцията за Гран При на Монако е на 26 май от 16:10 по DIEMA SPORT 2.

Разнообразната стратегия на спортните канали от пакета DIEMA XTRA през май ще добавят още все по-завързаните плейофи от НБА и следващата полуфинална церемония вечер на Световните боксови супер серии, която ще се организира в Глазгоу (18 май, 21:30 ч., DIEMA SPORT 2).

Проследете най-интересните спортни събития през май онлайн в ефира на DIEMA SPORT и DIEMA SPORT 2, както и онлайн в платформата Спорт
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР