Вълненията по време на почивните дни покрай коледните празници са

...
Вълненията по време на почивните дни покрай коледните празници са
Коментари Харесай

Защо почивните дни ни стресират?

Вълненията по време на почивните дни около коледните празници са проблем, с който мнозина са осведомени. Ново изследване, извършено от компанията VitalSmarts, сподели, че 70% от респондентите не отделят нужното време за отмора по време на почивните дни.

Те са толкоз предани на своите работни отговорности и потопени в проблемите на компанията, че не могат да се провиснал отвън офиса. Изпитват стрес, въпреки да имат разполагаем няколко дни за отдих. Други пък се сблъскват с компликации вкъщи и с неспокойствие чакат да се върнат на работното си място.

Защо? Кои са основните аргументи, които скапват празниците ни?

1. Мислите за работа
Официалните празници не ни избавят от офис зависимостта. Продължавате да отговаряте на позвънявания от сътрудници и клиенти, проверявате електронната си поща и не си позволявате да се отделите от работните проблеми.

Като резултат почивните дни не са отмора. За да не се случва това, планирайте отпуската овреме. Изберете избрани часове или дни, в които ще обърнете внимание на работни задания, а през останалото време се „ изключете “.

2. Финанси
Новогодишната отмора постоянно е обвързвана с разлъка със солидни финансови средства. За да намалите негатива, предлагаме да се пазите от безсмислени покупки.

3. Празници с родственици
Не е значимо какъв брой са топли връзките ви с роднините и околните. Винаги може да се поскарате с някого, когато сте се събрали доста хора вкупом на едно място. Има решение – излизайте по-честичко на открито.

Организирайте срещи с другари. Отидете на кафе, на кънки, организирайте посе

4. Самота
Всичко значимо за годината е отметнато. Какво ви остава? Едничката самотност. За да не се усещате по този метод и да гледате с вяра към първия работен ден, променете настройката си.

Използвайте свободното време, с цел да измененията живота си към положително. Излезте на пазар, обновете дрешника, срещнете се с другар, станете доброволец.

5. Проблеми със здравето
Хроничната отмалялост през почивните дни може да вземе своето. Логично е да се случи това, когато всеки работен ден, а и уикенд, се характеризира с натовареност.

Консултирайте се със експерт по тематики, които ви безпокоят през декември. Започнете новата година с една стъпка напред към по-доброто здравословно положение.

 

profit.bg

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР