Вълна от корпоративни фалити залива Швейцария, където през първите шест

...
Вълна от корпоративни фалити залива Швейцария, където през първите шест
Коментари Харесай

Вълна от корпоративни фалити залива Швейцария

Вълна от корпоративни банкрути залива Швейцария, където през първите шест месеца на годината процедурите по оповестяване на несъстоятелност са се нараснали с 40 на 100 по отношение на същия интервал на 2021 година, оповестява швейцарската организация за финансова информация А Ве Пе (AWP), предава Българска телеграфна агенция.
Увеличението е с 10 % по отношение на междинното ниво преди пандемията, през финансовите 2018 и 2019 година, сочат данни на Швейцарския съюз на кредиторите "Кредитреформ " (Creditreform).
Общо 3390 компании са оповестили банкрут през първите шест месеца на годината. Особено обиден се секторът на услугите, където нарастването е с 40 % спрямо интервала преди пандемията.
"Кредитреформ " изяснява тази цифра с огромния брой компании, основани преди рецесията. Много от тях са оживели посредством по време на рецесията на държавните помощи, само че по-късно са били застигнати от пазарната действителност.
Хотелиерството и ресторантьорството, както и земеделието, са били значително пощадени.
Засилването на инфлацията, която оказва напън върху покупателната дарба на семействата, покачването на цените на силата, войната в Украйна и отслабването на еврото са аргументи за безпокойствие за бизнесмените, се споделя в официалното съобщение. Не без значение е и витаещата опасност от нова разновидност на ковид през есента.
Предвид спада на потреблението с 9 на 100, "Кредитреформ " издига хипотезата, че в подтекста на скок на банкрутите, прокуратурата и службите по несъстоятелността могат да протакат производствата против физически лица.
Що се отнася до основаването на компании, в другите търговски регистри са били вписани 25 445 нови сдружения, което е с 3,8 на 100 по-малко на годишна основа. Броят на отписванията обаче е съпоставим с този от предходната година, без значение от аргументите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР