Валери Симеонов все още чака изпълнението на препоръката на ДНСК

...
Валери Симеонов все още чака изпълнението на препоръката на ДНСК
Коментари Харесай

Вицепремиерът чака по Черноморието законът да се спази

Валери Симеонов към момента чака осъществяването на рекомендацията на ДНСК за унищожаване на противозаконните заведения по Черноморието. Това стана ясно от думите на вицепремиера след днешното съвещание на Министерски съвет.

" За мен въпросът с премахването не е завършил " , съобщи вицепремиерът Валери Симеонов в отговор на въпрос, обвързван с противозаконното строителство в " Слънчев бряг " и Несебър.

 Валери Симеонов не приема майките да правят оценка командировките
Валери Симеонов не приема майките да правят оценка командировките

Очаква оставката на Росица Димитрова да бъде върната

" Аз съм разгласил във Facebook протокола от инспекцията на ДНСК и съм разгласил разпореждането кметът на Община Несебър в 15-дневен период да отстрани тези здания. След това има различен протокол, подписан от Нанков ", уточни вицепремиерът.

Той настоя, че показаните документи са публични държавни документи. " За мен въпросът с премахването не е завършил, за мен те са противозаконни обекти , най-малкото по тази причина, че това са големи уреди, големи здания, които са издигнати без всевъзможни бумаги, без всевъзможни планове, без всевъзможни актове за подземни работи , тъй като няма подземни работи - те са сложени на пясъка единствено - те са без строителни позволения, без решения за въвеждане в употреба, аз не знам какво повече би трябвало да се потвърждава ", разяснява Симеонов.

 Симеонов подготвен да хвърли оставка Обновена
Симеонов подготвен да хвърли оставка

Саботажът на Ангелкова обезсмислял работата му

Той добави, че не може да одобри някой да го баламосва, че обектите са в сходство със Закона за Черноморското крайбрежие, както и че можеш да правиш всичко на пясъка, без да спазваш условията на Закона за устройство на територията.

" Някак си не е съществено ", посочи Симеонов.

Припомняме, вицепремиерът е отчаян, че министър Николай Нанков се е наредил до министър Ангелкова в отричането на законите и наредбите на България, обявявайки за законни заведенията от южния проект на " Слънчев бряг ".

 Симеонов: Бардаци получиха поредна министерска поддръжка
Симеонов: Бардаци получиха поредна министерска поддръжка

Подписите на министър и основен проектант анулират ли закони, пита вицепремиерът

Проверка на ДНСК сподели, че 32 обекта в " Слънчев бряг " са противозаконни , само че при 5-те преместваеми обекта - THE ONE, La Cubanita, Cacao beach, Del Mar и BEDROOM (които вицепремиерът назовава демонстративно с името в превод на български език) не са открити нарушавания - установено е, че те дават отговор на плануваните в схемата настройка в проект и местоположение.

От началото на този месец стартира още веднъж разногласието сред вицепремиера Валери Симеонов и министъра на туризма Николина Ангелкова във връзка режима в курортен компелкс " Слънчев бряг ". Според Симеонов, който даде документи и в прокуратурата, заведенията са противозаконни и би трябвало да бъдат отстранени. Според министър Ангелкова документите им е изрядна.

 Симеонов не спори с Ангелкова, а с хора, които не съблюдават закона
Симеонов не спори с Ангелкова, а с хора, които не съблюдават закона

Като станем царство, тогава ще беседва с Борисов по всички въпроси

Още предходната година Николина Ангелкова не беше съгласна с метода, по който Валери Симеонов извърши неочакваните си инспекции за съблюдаване на равнището на шума в курорта.

По-рано тази година Симеонов разгласи, че министърът на туризма Николина Ангелкова приготвя за обмен 20 декара плаж в " Слънчев бряг " , а тя от воя страна отвърна, че " панаирите " на Симеонов пречат на туризма . От министерството на туризма обявиха, че ведомството няма право да продава плажовете, а единствено да ги ръководи, като ги отдава чартърен или на концесия според закона. Министерството актуализирало кадастралната карта в най-известния ни курорт с налични профилирани карти, които са по-актуални от кадастралните.

Наложи се министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков да разяснява въпроса, Той съобщи, че продажбата на държавни парцели не стои на дневен ред.

 Ангелкова нападна: панаирите на Симеонов пречат на туризма
Ангелкова нападна: панаирите на Симеонов пречат на туризма

Предполага, че съветниците на вицепремиера са го подвели
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР