Валери Симеонов. Снимка: БГНЕСПромените в законопроекта за здравето, които връщат

...
Валери Симеонов. Снимка: БГНЕСПромените в законопроекта за здравето, които връщат
Коментари Харесай

Валери Симеонов очаква сериозна парламентарна подкрепа за връщането на пушенето в заведенията

Валери Симеонов. Снимка: БГНЕС

Промените в законопроекта за здравето, които връщат опцията за пушене в обособени пространства в заведенията за хранене и развлечения, ще бъдат импортирани в Народното събрание. Това сподели вицепремиерът Валери Симеонов след съвещание на съвета за тристранно съдействие, съобщи БГНЕС.
Това се случва, откакто през вчерашния ден министър председателят Бойко Борисов сподели, че ГЕРБ няма да поддържа предлагането на вицепремиера Симеонов пушенето в заведенията да бъде върнато в стеснен мащаб.
„ Очаквам сериозна парламентарна поддръжка, защото импортираният законопроект дава отговор на упованията на обществото. И би въвел естетика и правдивост при спазването и използването на закона, а не двуличие и лицемерие, както е в този момент. Очаквам поддръжка от хора със съвест да гласоподават в поддръжка на този законопроект, защото той е потребен освен за туристическия отрасъл, а и за непушачи като мен “, разяснява Симеонов.
По отношение на това дали това лято още веднъж ще се повтори казусът с шума от откритите заведения по морето, вицепремиерът сподели, че зависи от това дали ще бъде признат законопроектът.
Симеонов добави, че не се ангажира да прави нови инспекции, тъй като си има органи, които да се грижат по тази причина. Той сподели още, че през днешния ден ще бъдат разисквани няколко законопроекта на групата на „ Обединени патриоти “ и според от резултатите ще бъдат импортирани в най-кратки периоди.
Валери Симеонов разяснява и тактиката за демографската рецесия. Той изясни, че има такава, която е призната преди две държавни управления, само че тя не дава предстоящите резултати.
„ Имаме нова създадена тактика, която следва да бъде призната. Но тук не става въпрос за тактика, а става въпрос за на практика дейности. Това държавно управление за миналите 10 месеца е подхванало доста повече дейности, в сравнение с всички държавни управления за миналите 30 години. Една от главните насоки за решаването на демографската рецесия е посредством привличане на наши сънародници с български генезис от трети страни. В това отношение знаете, че имаме триумфи. Ние облекчихме сезонната претовареност, облекчихме изискванията за „ синя карта “, премахнахме всевъзможни ограничавания за лица от трети страни с български генезис “, сподели вицепремиерът.
Валери Симеонов разясни, че от тази опция предишното лято са се възползвали 4000 души. Същите са упованията му и през тази година във връзка с „ синята карта “.
Симеонов добави още, че групата му работи и по законопроекта за реклама на хазартни игри, който също ще бъде импортиран в Народното събрание.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР