Валери Симеонов ще поиска регламентиране на правилата за носенето на

...
Валери Симеонов ще поиска регламентиране на правилата за носенето на
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Без маски за изказващите се от парламентарната трибуна и председателстващите заседанието

Валери Симеонов ще изиска регламентиране на разпоредбите за носенето на маски в Народното събрание от управлението на Народното събрание. Лидерът на НФСБ се разгласи в поддръжка на ограниченията и използването им, само че акцентира, че заповедта на здравния министър би трябвало да се уточни.

Така той ще предложи на председателката Цвета Караянчева народните представители да приказват от парламентарната естрада без маска, както и председателстващите съвещанието също да бъдат освободени от това обвързване.

" Сега изказващият се предстои на наказания според заповедта на здравния министър. Погледанто официално е по този начин. Но когато се приказва с маската, се затруднява дикцията. Измерих дистанцията от председателстващия и ораторът на трибуната и то е повече от 1,5 м ", аргументира се Симеонов.

По думите му обаче сътрудниците в залата би трябвало да носят маски, защото те стоят на доста малко разстояние един от различен.

Лидерът на НФСБ подлага на критика остро и отношението на Българска социалистическа партия към носенето на маски и съблюдаване на разпоредбите. 

" Не утвърждаваме държанието на сътрудниците от Българска социалистическа партия, които не съблюдават заповедта на министъра и не носят маски или ги носят като... добитък юлари. Така ги носят. Аз доста добре виждам, може би 30-40% от Българска социалистическа партия не носят маски. ", пресметна той.

" Коронавирусът не сортира нито депутати, нито каруцари, нито багеристи и не знам по какъв метод ще прескочи депутатите от Българска социалистическа партия. Така че не бих желал някой подобен самоуверен представител на Българска социалистическа партия да ме болести мене и аз да заразя моето семейство ", заключи Валери Симеонов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР