Валентино Роси заяви, че част от причината да поднови договора

...
Валентино Роси заяви, че част от причината да поднови договора
Коментари Харесай

Роси искал да избегне завръщане тип Шумахер

Валентино Роси съобщи, че част от повода да възобнови контракта си с Yamaha в MotoGP за нови два сезона е, че не желае след няколко години да се завърне по сходен на Михаел Шумахер метод. Доктора ще кара своя М1 най-малко до края на 2020 година, когато ще е навършил 41 години.
BIG NEWS from the #QatarGP @ValeYellow46 signs a new deal with @YamahaMotoGP

The Doctor will be in #MotoGP for TWO more years after 2018 pic.twitter.com/i1paBKX3SH
— MotoGP™ (@MotoGP) March 15, 2018
Деветкратният първенец осъзнава, че с дължината на новия си договор рискува в даден миг да загуби конкурентността си на пистата, само че в това време не желае да се откаже рано, а след това да пожелае да се завърне. Италианецът направи параленост със седемкратния първенец във Формула 1 Шумахер, който се оттгели през 2006 година, а през 2010-а още веднъж се качи в болида. По подобен метод завършиха кариерите си и остарелият зложелател на Роси в MotoGP – Макс Биаджи, както Супербайк легендата Трой Бейлис.

" Видях доста страхотни водачи, които се отхвърлиха при максимума на своята кариера като Шумахер, Биаджи или даже Бейлис. Така, че аз взех решение: желая да карам до края. Не желая в бъдеще да ми хрумне " за какво да не се върна за още малко ". Знам, че пожертвам, само че в случай че последвам тази логичност, може би трябваше да спра преди шест, седем или осем години ", показа Валентино.

Той добави, че с Yamaha са обмисляли и опцията да продължат договора му единствено с една година: " Трябва да се мисли и за салдото на договорите на останалите водачи. Всеки мисли за две години. Ако подписваш, би трябвало да бъде за две години ". Италианецът има вяра, че и други мотоциклетисти може да последват образеца му и да карат оттатък 40-те си години: " Мисля, че всички останали водачи са способни да поддържат топ равнище и след 40-те. Физически, в случай че си мощен, можеш да продължиш. Зависи от твоята мотивация и метода ти на живот ".

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР