Валежите в страната ще продължат, съобщиха от Националния институт по

...
Валежите в страната ще продължат, съобщиха от Националния институт по
Коментари Харесай

Жълт код за валежи в почти цялата страна

Валежите в страната ще продължат, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Атмосферното налягане е близо до междинното за месеца и ще се задържи без основна смяна. В Предбалкана и високите западни полета ще са от сняг и ще се образува нова снежна завивка. В Дунавската низина и Лудогорието - от дъжд и сняг и тук-там са вероятни поледици . В южната половина от страната ще вали дъжд, тук-там количествата ще са обилни. Жълт код за рисково време е разгласен в съвсем цялата страна. Зелен е кодът само в София град, Перник, Кюстендил, Плевен, Силистра, Добрич и Варна.

Ще духа сдържан, в източните региони до мощен североизточен вятър. Минималните температури ще са най-вече сред 0° и 5°, а към 14 часа – най-вече сред м ежду 1° и 6°, по-високи по Черноморието. В София минималната температура ще е 2°, а оптималната 3°.

По Черноморието ще се задържи облачно и мъгливо, след обяд по северното крайбрежие видимостта краткотрайно ще се усъвършенства. Ще има превалявания от дъжд, обилни на юг. Максимални температури ще са сред 7° и 10°. Температурата на морската вода е 12°-13°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

В планините ще се задържи облачно и мъгливо, с превалявания от сняг. Ще духа сдържан до мощен вятър от югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра към 2°, на 2000 метра - към минус 2°.

В петък преваляванията ще спрат, най-късно в североизточните региони. Вятърът ще отслабне, до вечерта в по-голямата част от страната ще стихне. Облачността ще остане по-често забележителна.

В събота ще се задържи най-вече облачно, съвсем без превалявания. Ще духа слаб до сдържан югоизточен вятър и дневните температури едва ще се покачат.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР