Валежи и гръмотевични бури се очакват днес. Максималните температури ще

...
Валежи и гръмотевични бури се очакват днес. Максималните температури ще
Коментари Харесай

Времето се обръща - чакат ни валежи и гръмотевични бури

Валежи и гръмотевични стихии се чакат през днешния ден. Максималните температури ще бъдат сред 26 и 31 градуса, в София - към 25°.

Преди обяд преваляванията на множеството места краткотрайно ще спрат, а облачността ще се раздра. Над Западна и Централна България към и след обяд още веднъж ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни превалявания, съпроводени от гръмотевици.

По-значителни ще са в Рило-Родопската област и западната част на Горнотракийската равнина. Възможни са и градушки. В източните региони ще доминира слънчево време. Ще духа слаб в Източна България до сдържан вятър от север-северозапад.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Вятърът ще е сдържан и ще се ориентира от север-северозапад. Максималните температури ще са 28-30°. Температурата на морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще бъде към 3 бала.

В планините облачността ще е забележителна, след обяд - купесто-дъждовна. Ще има превалявания от дъжд, на доста места и гръмотевици. Ще духа сдържан вятър от запад-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 21°, на 2000 метра - към 13°.

В петък над източните региони ще бъде най-вече слънчево, със слаб до сдържан североизточен вятър. Над Западна и Централна България облачността ще е по-често забележителна, към и след обяд купесто-дъждовна. На доста места там ще има краткотрайни превалявания, съпроводени от гръмотевици, вероятни са и градушки. Максималните температури ще бъдат от 24°-26° в западните региони до 32°-33° в източните.

През почивните дни и при започване на последваща седмица въздушната маса над страната ще остане неустойчива. Краткотрайни превалявания и гръмотевици ще има в съвсем цялата страна, а на обособени места за малко ще са интензивни. Температурите и в Източна България ще се намалят, а в Западна ще са без основна смяна.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР