Ваксините срещу Covid-19 са предотвратили близо 20 милиона смъртни случая

...
Ваксините срещу Covid-19 са предотвратили близо 20 милиона смъртни случая
Коментари Харесай

Ваксините срещу Covid-19 са спасили 20 милиона живота през 2021

Ваксините против Covid-19 са предотвратили близо 20 милиона смъртни случая през първата година след появяването им, съгласно първото огромно моделно изследване по тематиката, оповестено в петък.

Проучването, оповестено в The Lancet Infectious Diseases, се основава на данни от 185 страни и територии, събрани от 8 декември 2020 година до 8 декември 2021 година

То е първият опит да се оцени броят на смъртните случаи, предотвратени директно и индиректно вследствие на имунизациите против Covid-19.

Установено е, че са предотвратени 19,8 млн. смъртни случая от евентуалните 31,4 млн. смъртни случая, които биха настъпили, в случай че не бяха налични ваксини.

Проучването открива, че това е понижение с 63%.

В изследването са употребявани публични данни - или приблизителни оценки, когато публични данни не са били налични - за смъртните случаи, породени от ковид, както и за общия брой несъразмерни смъртни случаи във всяка страна.

Прекомерната смъртност е разликата сред общия брой на хората, умряли от всички аргументи, и броя на смъртните случаи, предстоящи въз основа на минали данни.

Тези разбори са съпоставени с предполагаем различен сюжет, при който не е прилагана ваксина.

Моделът регистрира разликите в степента на имунизиране в обособените страни, както и разликите в успеваемостта на имунизациите въз основа на типовете ваксини, за които е известно, че са били главно употребявани във всяка страна.

Китай не е включен в изследването заради огромния брой на популацията му и строгите ограничения за ограничение на разпространяването на имунизациите, което би изкривило резултатите, се споделя в отчета.

Проучването откри, че максимален брой предотвратени смъртни случаи - 12,2 милиона от общо 19,8 милиона - са регистрирани в страните с високи и междинни приходи, което отразява неравенството в достъпа до ваксини в международен мащаб.
ТЕМА преди 3 часа 734 преди 3 часа 809 преди 1 ден 1080
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР