Ваксините са единственото положително нещо на фона на всички други

...
Ваксините са единственото положително нещо на фона на всички други
Коментари Харесай

Ако имате филъри, възможно е подуване след ваксина

Ваксините са единственото позитивно нещо на фона на всички други вести по отношение на ковид. Вече има съществени изявления във връзка с това, че преболедувалите имат имунитет приблизително за три и пет месеца. Което също е доста значима информация, тъй като на този стадий имунизациите, позволени в Европейския съюз сигурно пазят най-малко 6-7 месеца, защото са следени в подобен интервал ”.

Това съобщи в студиото на „ Събуди се ” по NOVA професор Илко Гетов, представител на България в Европейската организация по медикаментите.  

Той разясни, че към този момент разновидностите на ковид не засягат протеина на шипа (спайк), с който патогенът се закрепва за клетките, употребен от имунизациите с осведомителна РНК, каквито са тези на „ Пфайзер ” и „ Модерна ”.

„ Убеден съм, че няма академик, който да може да каже дали ще би трябвало да се имунизираме всяка година, на всеки 6 месеца или по-рядко ”, уточни проф. Гетов.

По думите му е евентуален разновидността, при който имунизациите против ковид-19, сходно на тези против грип, да се слагат всяка година.

Проф. Гетов разясни, че двете ваксини, надлежно на „ Пфайзер ” и „ Модерна ”, не се разграничават значително в действието си. Втората обаче има преимущества във връзка с съхранението.

Типичната нежелана реакция е краткотрайното главоболие, което евентуално демонстрира формиране на имунитет.

Също по този начин проф. Гетов акцентира, че е видяно преходно отичане на местата, където са сложени филъри след имунизиране против ковид-19.

Експертът добави, че издаването на позволение за съветската ваксина „ Спутник ” в Европейски Съюз зависи от това дали производителят ѝ ще подаде документи за утвърждение.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР