Ваксинираните срещу COVID-19 могат да сигнализират за получена евентуална странична

...
Ваксинираните срещу COVID-19 могат да сигнализират за получена евентуална странична
Коментари Харесай

Как да търсим помощ при нежелана реакция след ваксинация

Ваксинираните против COVID-19 могат да алармират за получена възможна странична реакция, оповестиха от Здравното министерство. На Facebook страницата на министерството е оповестена и информация за методите за това.

При възможна нежелана реакция имунизираните би трябвало да уведомят здравното лице, сложило имунизацията или имунизационния пункт, в който е приложена.

Следващата стъпка е да се алармира Изпълнителната организация по медикаментите, посредством попълване на онлайн формуляр на уеб страницата на организацията.

При възможна нежелана странична реакция след ваксина, се подава и сигнал на телефон +359 2 8903417. На него имунизираният би трябвало да опише за страничната реакция, която следи.

Ден по-рано здравното министерство разказа в детайли признаците, при които имунизираните с AstraZeneca би трябвало да потърсят лекарска помощ.

Това са поява на зной, болежка в гърдите, отичане на долните крака, продължителна болежка в корема, тежко, непреминаващо главоболие или размазано виждане и дребни кръвни петна под кожата, отвън мястото на инжекцията.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР