Ваксинирането на малък брой хора няма голям смисъл за цялото

...
Ваксинирането на малък брой хора няма голям смисъл за цялото
Коментари Харесай

Проф. Хайрабедян: Ваксинирането на малък брой хора не помага на цялото население

" Ваксинирането на дребен брой хора няма огромен смисъл за цялото население. Има за тях . Предполагам, че това е концепцията ". Това съобщи пред Bulgaria ON AIR шефът на Института по биология и имунология на размножаването проф. Сорен Хайрабедян.

Масовото имунизиране няма да докара до колективен имунитет, а до самостоятелна отбрана, акцентира професорът.
 Проф. Хайрабедян: Ваксините не стопират световното разпространяване на COVID-19
Проф. Хайрабедян: Ваксините не стопират световното разпространяване на COVID-19

Бавното имунизиране можело да докара вируса до различен път на развиване

Притесненията за имунизирането на хора над 55-годишна възраст са поради неналичието на задоволително проучвания. " Ваксината не е по-опасна за тях, счита се, че равнището на отбрана е по-ниско ", уточни той.

Актуалната визия за имунизирането е, че то дава най-вече отбрана за индивида, не се чака имунизираните наложително да могат да спрат предаването на вируса на други хора, изясни имунологът.

По думите му има няколко нови разновидността с разновидности, които след имунизиране демонстрират, че тези разновидности са довели до опция новите разновидности на вируса да заобикалят антитяловия отговор .

Професорът е песимистичен за концепциите в Европа за съчетание на ваксини от друг вид.

" Мисля, че това е малко рисково. Може да се получат непредвидими реакции при някои хора. Не е добър ход. Би трябвало да се разчита по-скоро на акомодация към вируса ", счита проф. Хайрабедян.

Преболедуването на вируса за 5-7 дни може да не бъде раздялата ни с Ковид-19 . " Последствията върху имунната система могат да бъдат от 3 до 6 месеца . Рехабилитация след тежко прекаран ковид е наложителна ", безапелационен бе специалистът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР