Ваксинираха 45 медицински специалисти в болницата в Монтана, съобщиха от

...
Ваксинираха 45 медицински специалисти в болницата в Монтана, съобщиха от
Коментари Харесай

Ваксинираха 45 медицински специалисти в болницата в Монтана

Ваксинираха 45 медицински експерти в болничното заведение в Монтана, оповестиха от лечебното заведение.
“Направена е организация и имунизирането върви по авансово направен график, като стартира незабавно след доставката на първите разпределени дози за нашата болница. Те са за 45 лекари и медицински експерти. Създаден е имунизационен кабинет със независим вход в корпуса на отделението по фтизиатрия, с цел да няма никакво разбъркване с други потоци от хора, сподели изпълнителният шеф доктор Тони Тодоров.
"На всеки ваксиниран се издава ваучър, който се записва в национална електронната система за имунизация против ковид. След 21 дни имунизираните ще получат втора доза, която е обезпечена ", посочи доктор Рени Славкова - експерт - епидемиолог в Спешно поделение на МБАЛ-Монтана.
След като се имунизира, тя показа, че е щастлива за това, че се е опазила здрава досега и се ваксинира преди да се разболее. Според нея имунизирането е решението за всички, които работят на първа линия.
Д-р Лора Господинова от инфекциозно поделение прави обзор преди да се пристъпи към имунизиране. Той включва премерване на кръвно налягане и температура, снемане на анамнеза за алергични и автоимунни болести, които не са в ремисия. Преди това процедурата започва с сключване на осведомено единодушие.
До 31 декември ще завърши първата имунизация против COVID-19 в МБАЛ-Монтана.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР