Ваксинацията срещу коронавирус в Япония започва в университетите, както и

...
Ваксинацията срещу коронавирус в Япония започва в университетите, както и
Коментари Харесай

Япония ваксинира срещу коронавирус в университетите и на работните места

Ваксинацията против ковид в Япония стартира в университетите, както и на работните места измежду чиновниците на компании и предприятия. Кацунобу Като, общоприет секретар на кабинета на министрите на страната, съобщи в понеделник, че това би трябвало да усили % имунизирани измежду популацията, съобщи NHK.

Общо съгласно японското държавно управление в цялата страна са регистрирани над 3,4 хиляди обекта за имунизация на работни места и университети. Около 13,7 милиона души към този момент са се записали за имунизации като част от тази фаза на имунизация. Ваксинациите в Япония започнаха в средата на февруари.

Към днешна дата 4.2 милиона от 4.8 милиона здравни служащи са приключили имунизацията. На 12 април стартира имунизацията на 36 милиона души на възраст над 65 години. Сега в тази категория 14,7 милиона души са имунизирани с първата доза, а 3,8 милиона - с две.
 Япония ускорява имунизацията поради Олимпийските игри
Япония ускорява имунизацията поради Олимпийските игри

Няма да позволява задгранични поданици

Миналата година Токио подписа съглашения с AstraZeneca, Moderna и Pfizer за доставка на ваксини против ковид. Понастоящем и трите препарата са утвърдени за приложимост от японското министерство на опазването на здравето, само че към момента няма налични имунизации, употребяващи продуктите на AstraZeneca.

против ковид в страната, с цел да подсигуряват безвредното осъществяване на Летните олимпийски игри в страната. Месец остава до събитието, заради високия % инфектирани. В същото време, Токио се готви да одобри десетки хиляди спортисти, медии, личен състав и други задгранични участници за игрите.

Над 60% от интервюираните поддържаха анулацията или забавянето на игрите . Игрите към този момент бяха отсрочени един път заради пандемията, само че японското държавно управление и Международният олимпийски комитет ги насрочиха на 23 юли.
 Япония желае удължение на изключителното състояние до 20 юни
Япония желае удължение на изключителното състояние до 20 юни

Олимпиадата е все по-несигурна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР