Ваксинацията срещу коронавирус в Япония започва в университетите, както и

Ваксинацията срещу коронавирус в Япония започва в университетите, както и ...

Япония ваксинира срещу коронавирус в университетите и на работните места


Ваксинацията срещу коронавирус в Япония започва в университетите, както и на работните места сред служителите на компании и предприятия. Кацунобу Като, генерален секретар на кабинета на министрите на страната, заяви в понеделник, че това трябва да увеличи процента ваксинирани сред населението, предаде NHK.

Общо според японското правителство в цялата страна са регистрирани над 3,4 хиляди обекта за ваксинация на работни места и университети. Около 13,7 милиона души вече са се записали за ваксинации като част от тази фаза на имунизация. Ваксинациите в Япония започнаха в средата на февруари.

Към днешна дата 4.2 милиона от 4.8 милиона здравни работници са завършили имунизацията. На 12 април започна ваксинацията на 36 милиона души на възраст над 65 години. Сега в тази категория 14,7 милиона души са ваксинирани с първата доза, а 3,8 милиона - с две.
Япония засилва ваксинацията заради Олимпийските игри
Япония засилва ваксинацията заради Олимпийските игри

Няма да допуска чуждестранни жители

Миналата година Токио подписа споразумения с AstraZeneca, Moderna и Pfizer за доставка на ваксини срещу коронавируса. Понастоящем и трите препарата са одобрени за употреба от японското министерство на здравеопазването, но все още няма налични ваксинации, използващи продуктите на AstraZeneca.

срещу коронавирус в страната, за да гарантират безопасното провеждане на Летните олимпийски игри в страната. Месец остава до събитието, поради високия процент заразени. В същото време, Токио се готви да приеме десетки хиляди спортисти, медии, персонал и други чуждестранни участници за игрите.

Над 60% от анкетираните подкрепиха отмяната или забавянето на игрите. Игрите вече бяха отложени веднъж поради пандемията, но японското правителство и Международният олимпийски комитет ги насрочиха на 23 юли.
Япония иска удължаване на извънредното положение до 20 юни
Япония иска удължаване на извънредното положение до 20 юни

Олимпиадата е все по-несигурна

Източник: news.bg