Ваксинацията няма да стане задължителна. За следващите дни остава въведеният

...
Ваксинацията няма да стане задължителна. За следващите дни остава въведеният
Коментари Харесай

Остава вечерният час във Франция

Ваксинацията няма да стане наложителна. За идващите дни остава въведеният вечерен час.

Френското държавно управление разгласи идващите стъпки за последователно понижаване на рестрикциите, откакто разпространяването на ковид бележи спад през последните дни.

"Рано е да се приказва за анулация на карантината, само че можем да пристъпим към идващия стадий " - уточни френският министър председател Жан Кастекс в изказване дружно с част от държавното управление.

Всички магазини и щандове, затворени до момента, ще могат да отворят от 28 ноември. Санитарният протокол обаче предписва разстояние от 8 кв. м сред клиентите.

Ще отворят и автошколите и организациите за недвижими парцели. Периметърът на разходките на французите ще се разшири до 20 км в границите на три часа.

Ако разпространяването на болестта продължава да спада, министър председателят даде обещание анулация на карантината преди Коледа.

Кината, театрите и концертните зали се надяват да отворят на 15 декември.

Декларациите и вечерният час остават, изключение ще има за празничните дни, само че и за фамилните събирания ще има рамки.

Ресторантите и кафенетата още дълго няма да одобряват гости и ще разчитат на държавните помощи.

Едва следващата година - от 20 януари, може да се чака отпадане на останалите санитарни ограничения.

„ Не може да каже дали всеобщата имунизация ще ни разреши да се отървем от този вирус и изцяло да възвърнем предходния си живот, тъй като не е ясно какъв брой тъкмо ще трае отбраната, обезпечена от възможните ваксини “, сподели Веран.

Отбелязвайки широкоразпространения песимизъм във Франция по отношение на надеждността на имунизациите, министърът даде обещание бистрота в политиката за имунизациите и скорошно оповестяване на проекти за това кой първи ще ги получи и по какъв начин.

Френският президент Еманюел Макрон съобщи, че управляващите няма да създадат имунизацията наложителна, напомня АП.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР