Ваксинационният щаб изпълнява изключително добре задачите си. Това каза ръководителят

...
Ваксинационният щаб изпълнява изключително добре задачите си. Това каза ръководителят
Коментари Харесай

Радев чу от медицински експерти възможни ли са избори на 28 март

Ваксинационният щаб извършва извънредно добре дилемите си. Това сподели ръководителят на Националния имунизационен щаб проф. Красимир Гигов по време на съвещания при президента Румен Радев за предприемането на нужните ограничения за провеждането на обективен и транспарантен избирателен развой, който да подсигурява правото на глас и здравето на българските жители.

В момента е доближат оптималният вероятен брой имунизирани. Очакваме още ваксини през януари, февруари и март, тъй че до 28 март броят на имунизираните ще нарасне.

Ще има и още преболедували, тъй че броят на инфектираните ще бъде по-малък. Всичко е и въпрос на организация, профилактика, съблюдаване на ограниченията. При една добра организация изборите биха могли да се осъществят към 28 март, увери проф. Гигов.

В момента във всички лечебни заведения се организира имунизация. Има проект за откриване на пунктове за имунизация. Имаме подготвеност за имунизация, като проектът е направен по този начин, че да се трансформира при доставка на друго количество ваксини, сподели още ръководителят на Националния имунизационен щаб.

По думите му имунизацията няма да бъде определящ фактор за провеждането на парламентарните избори на 28 март, само че ще има влияние върху обществото.

Министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов заяви, че сега с имунизацията са ангажирани 4500 персонални лекари. Средното имунизационно време е до 15-20 минути. Ако работният ден е осем часа, на един персонален доктор се падат по към 30 ваксини дневно. Подготвяме и 47 мобилни екипа взаимно с шефовете на районните здравни инспекции.

Тази седмица потеглям на срещи в страната за ошлайфане на системата, тъй че всеки един стадий на бъде оптимално съгласуван във връзка с контрола и националния имунизационен проект, съобщи проф. Ангелов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР