Ваксинационният пункт в Дупница не отвори днес поради липса на

...
Ваксинационният пункт в Дупница не отвори днес поради липса на
Коментари Харесай

Затвориха ваксинационния център в Дупница, няма интерес |

Ваксинационният пункт в Дупница не отвори през днешния ден заради липса на интерес.

" Неделя нямаше искащи и ние отказахме. Не може да отвориш флакона и да го изхвърлиш. Като го извадиш, към този момент са държавни пари, наши пари. Той работеше, само че най-после се стигна до такава степен, че двама души я дойдат, я не. Изваждат се флаконите и се бракуват, тъй като те не могат да стоят навънка. Хората не могат да чакат половин час да се темперира и оттова потегли казуса. Затова в неделя взехме решение, в случай че има засилена интензивност, не е проблем да го пуснем “, изясняват от екипа пред БНР.

Този в Кюстендил обаче работи и искащи има и ползата към имунизирането е нараснал. Там и завеждащата Спешен център - Кюстендил доктор Албена Рапатинска е посетила Спешното в Дупница с апел работещите да се имунизират в период от една седмица. Тя отхвърли в противоположен случай работещите да бъдат пускани в неплатен отпуск, каквито клюки има. Ако откажат да се имунизират, работещите в центъра би трябвало да се тестват преди работа за по 20 лв..

По-малка опашка пред пункта за имунизиране през днешния ден регистрира и столичната болница " Света Анна ". Към 11 ч. са имунизирани 80 души. Работят два екипа. Националната здравно-информационна система също не се срутва толкоз постоянно, колкото през последните дни, когато напорът за ваксини беше по-голям. От болничното заведение споделят, че е имало един, траял към 10 минути.

Ваксинационният център на " Света Анна " е в двора на болничното заведение и работи от 8 до 20 ч. всеки ден, в това число събота и неделя. Не е належащо авансово записване. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР