Ваксинационният план у нас беше тема на посещение на здравния

...
Ваксинационният план у нас беше тема на посещение на здравния
Коментари Харесай

Проф. Ангелов: Ваксинационният план няма да бъде нарушен заради доставките на „АстраЗенека“

Ваксинационният проект у нас беше тематика на посещаване на здравния министър Костадин Ангелов във Варна. Там той беседва с представители на районните здравни, просветителни и обществени управляващи в североизточните области, заяви БНР.

Няма да бъде нарушен имунизационният проект поради понижените доставки на „ АстраЗенека “, съобщи на брифинг здравният министър. Той удостовери, че са 8 пробите с новия вариант, само че имунизациите, които в този момент се слагат, са съобразени с него.

По отношение на единния документ за Европейски Съюз за имунизираните Ангелов уточни, че към този момент не се планува подобен да бъде издаван и за хората с антитела, защото няма единно мнение по въпроса.

Фармацевтичната компания " АстраЗенека " е уведомила Европейския съюз, че ще редуцира доставките на имунизацията си против COVID-19 за блока с 60 % - на 31 милиона дози през първото тримесечие на годината.

От Европейската комисия показаха " надълбоко неодобрение " от намаляването на доставките. Миналата седмица бяха понижени доставките за януари и на първата утвърдена в Евросъюза ваксина, тази на фирмите " Пфайзер " и " Байонтек ".

България е поръчала 4,5 милиона дози от препарата, а първата доставка трябваше да е половин милион дози. Очаква се Европейски Съюз да утвърди имунизацията за потребление на 29 януари.

На брифинга Ангелов заяви още, че 30% и повече са към този момент учителите и непедагогическият личен състав, както и ползвателите на обществени услуги в домовете за остарели хора, които желаят да се имунизират.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР