Ваксинационни центрове в американския щат Северна Каролина заявиха, че са

...
Ваксинационни центрове в американския щат Северна Каролина заявиха, че са
Коментари Харесай

Вижте страничните ефекти на ваксината Johnson & Johnson

Ваксинационни центрове в американския щат Северна Каролина обявиха, че са прекратили потреблението на имунизацията против COVID-19 на компанията Джонсън и Джонсън (Johnson & Johnson), откакто при минимум 26 души са се показали странични реакции, измежду които припадане, съобщи Асошиейтед прес.
Четирима имунизирани са били откарани в болница за спомагателни проучвания. Щатските и федералните здравни управляващи проверяват случая. Американските Центрове за надзор и предварителна защита на болесттите обявиха, че реакции като припадане не са необичайност след имунизация, само че все пак се срещат с отчетите за странични реакции в Северна Каролина и още три щата.
Очаква се всички откарани в болница в щата да се възстановят, споделиха представители на локалните здравни управляващи. Говорителката на Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите Кристен Нордлунд съобщи, че федералната организация е осведомена за страничните резултати, които са се показали при някои хора, на които е била сложена имунизацията на Джонсън и Джонсън, в щатите Айова, Джорджия, Колорадо и Северна Каролина.
Страничните реакции включват замаяност и учестено дишане. Нордлунд посочи, че Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите работят дружно с представители на щатските и локалните управляващи, с цел да преценяват обстановката. След направени проби на ваксини федералната здравна организация е стигнала до заключението, че няма причина за безпокойствие.
"Ваксините против COVID-19 са сигурни и ефикасни. При доста хора не се демонстрират странични резултати след имунизиране против COVID-19, само че при някои хора се следят болежка, отичане на мястото на слагане на имунизацията, тресчица или главоболие. Обикновено, тези реакции не траят дълго и значат, че тялото построява отбрана ", посочи Нордлунд.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР