Ваксинационната кампания върви само и когато участват общопрактикуващите лекари. Т.нар.

...
Ваксинационната кампания върви само и когато участват общопрактикуващите лекари. Т.нар.
Коментари Харесай

Общопрактикуващ: Ваксините трябва да се доставят до кабинетите на личните лекари

Ваксинационната акция върви единствено и когато вземат участие общопрактикуващите лекари. Т.нар. зелени коридори имунизират най-много 10 хиляди души дневно в почивните дни, а в дните, в които работят и персоналните лекари, броят на имунизираните доближава и 30 хиляди. Това изясни в изявление за БНР доктор Николай Христов, общопрактикуващ доктор във Варна.

„ Сякаш нещата потръгнаха – с доста нерви, доста разправии. Във Варна, популярност Богу, без пердах “ - по този начин разказа картината с достъпа на общопрактикуващите лекари до ваксини доктор Христов.

Отсега нататък битката би трябвало да бъде доставките да стават в кабинетите, а не лекарите да вървят „ на крайници в РЗИ “, разясни доктор Христов в предаването „ Преди всички “. По думите му, това е логистичен проблем за общопрактикуващите лекари, които до момента са отивали там два пъти годишно, а в този момент би трябвало да вървят два пъти седмично.

Относно електронния модул за заявяване на ваксини от персоналните лекари той съобщи, че комплицираните схеми не работят. Сега джипитата във Варна подават поръчки на телефон.

„ Ваксини има. Проблемът е в доставките – това би трябвало да се промени. На мен електронна система не ми би трябвало при този вид, който сме измислили във Варна. “

За тази седмица доктор Христов има записани 93-ма пациенти за имунизация. Ако не върви до РЗИ за ваксини, би могъл да сложи ваксина на повече хора.

Има проблем с издаването на документите за имунизация, уточни още доктор Николай Христов. Той съобщи, че защото има право да желае пари за издаване на документ, съзнателно е задал висока цена от 20 лв., с цел да накара хората да си търсят правата.

„ Моите пациенти не желаят „ АстраЗенека “. Аз като доктор искания към „ АстраЗенека “ нямам. Медицински съображения аз нямам. За мен си е чудесна ваксина. Имаше акция против нея и по този начин се получи – просто „ умря “, разяснява общопрактикуващият доктор, който не е последовател на механичното разбъркване на ваксини.

„ На този стадий за мен са градски митове “ - по този начин Николай Христов дефинира информациите за издаване на документи за имунизация на неимунизирани лица.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР