Ваксинациите срещу у нас съвсем забуксуваха, въпреки че налични дози

...
Ваксинациите срещу у нас съвсем забуксуваха, въпреки че налични дози
Коментари Харесай

COVID-19: Ваксинацията съвсем зацикли


Ваксинациите против у нас напълно забуксуваха, макар че налични дози има от всички типове ваксини. Едва 9675 имунизации са направени през миналото денонощие, а множеството от тях са втора игла. Специалистите не престават да настояват, че би трябвало да се вършат по 30-50 000 имунизации на ден, с цел да достигнем колективен имунитет до есента и да прескочим нова вълна на епидемията.

Остава невисок броят на новите случаи на вируса. 157 са позитивните проби за последното денонощие при направени 17 862 теста. Което е под 1%.

През последните 24 часа са умряли 15 пациенти с коронавирусна зараза, с които общият брой на смъртните случаи у нас нараства до 17 915. Към днешна дата в лечебни заведения се лекуват 2239 души, от които 242-ма в интензивни отделения.Активните случаи са 12 190, а общият брой на доказаните случаи на заразяване в страната ни - 420 493.

В същото време тревожни вести идват от Англия, където над 60 % от популацията е имунизирано понес една доза. Въпреки това в страната индийският вид на вируса се популяризира доста бързо.

В България изцяло имунизирани са 14% от пълнолетните жители, а към 18% са получили една доза.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР