Ваксината срещу новия коронавирус на Пфайзер/Бионтех дава добър имунен отговор

...
Ваксината срещу новия коронавирус на Пфайзер/Бионтех дава добър имунен отговор
Коментари Харесай

Ваксината на Пфайзер/Бионтех с добър имунен отговор при деца между 5 и 11 години |

Ваксината против новия ковид на " Пфайзер " / " Бионтех " дава добър имунен отговор при децата на възраст сред 5 и 11 години, предадоха международните осведомителни организации.

Това е открито по време на втора и трета фаза на клинични изпитвания, като данните съответстват с тези при хората на възраст сред 16 и 25 години. Безопасността на имунизацията като цяло е сравнима с тази при по-възрастните, споделят от " Пфайзер ".

При клиничните проби на децата са дадени две дози от по 10 микрограма от препарата - една трета от количеството на дозата, която се слага на децата на и над 12 години.

От " Пфайзер " чакат в четвъртото тримесечие на годината да получат резултати за действието на имунизацията при деца на възраст сред две и пет години, както и при тези от 6 месеца до 2 години.

За разлика от по-мащабните изпитвания, провеждани с възрастни хора, при педиатричните изследванията вземат участие 2268 души. Учените съпоставят количеството на антителата, формирани при децата вследствие на имунизацията по отношение на равнищата им при по-възрастните доброволци.

Основната цел не е да се откри успеваемостта на препарата посредством сравняване на броя на случаите на инфектирани с COVID-19 измежду ваксинираните с тези, на които е обещано плацебо. Говорител на " Пфайзер " съобщи, че на по-късен стадий може да бъдат показани данни за успеваемостта на препарата при децата.

Ваксината е ефикасна 95% при възрастните, само че имунитетът отслабва след втората фаза, демонстрираха изследвания.

" От месец юли случаите на инфектирани с COVID-19 деца са се нараснали с 240 % в Съединени американски щати, което акцентира нуждата от имунизация ", сподели основният изпълнителен шеф на " Пфайзер " Албърт Бурла в известието до медиите.

" Резултатите от изпитванията ни дават съществено съображение да желаяме утвърждение за използване на нашата ваксина при деца на възраст сред пет и единадесет години. Планираме незабавно да подадем документи във Федералната организация по медикаменти и други регулатори ", посочи той.

Американските здравни управляващи могат да вземат решение дали препаратът е безвреден и ефикасен за по-малки деца в границите на три седмици от подаването на настояването, съгласно източници на Ройтерс.

Настанените в лечебни заведения с новия ковид и смъртните случаи вследствие на инфекцията се усилиха в Съединени американски щати в миналите месеци поради мощно заразния вид Делта. Расте броят и на заболелите деца, изключително на тези под дванадесет годишна възраст, които не са имунизирани. Освен че се популяризира по-бързо, няма доказателства, че Делта е по-опасен за децата.

Издаването на бързо позволение за използването на имунизацията на " Пфайзер/Бионтех " за дребни деца може да помогне за понижаване на възможен растеж на случаите, след отварянето на учебните заведения в Съединени американски щати.

Ваксината към този момент може да се ползва на деца на 12 години в доста страни по света.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР