Ваксината срещу коронавируса на американската компания Moderna Inc получи одобрението

...
Ваксината срещу коронавируса на американската компания Moderna Inc получи одобрението
Коментари Харесай

ЕС одобри ваксината на Moderna

Ваксината против ковид на американската компания Moderna Inc получи утвърждението на европейския регулаторен орган по медикаментите, което ще разреши на управляващите в Европа да ускорят процеса на имунизация на остарелия континент за ограничение на разпространяването на COVID-19, оповестяват международните организации. Тя е втората позволена за приложимост след тази на Pfizer/BioNTech.
След като преди Коледа Европейската организация по медикаментите (EMA) даде зелена светлина за потреблението на коронавирусната ваксина на фирмите Pfizer и BioNTech, през днешния ден лекарственият регулатори утвърди и имунизацията на Moderna.
EMA разгласи, че е одобрила имунизацията против COVID-19 на Moderna за приложимост в Европа при хора на възраст над 18 години. Агенцията по медикаментите добави, че имунизацията е била употребена в изследване, включващо към 30 000 души, в което е посочила резултатност от към 94.1%.
"Тази ваксина ни дава още един инструмент за превъзмогване на актуалната изключителна обстановка. Това е доказателство за напъните и ангажираността на всички участващи, че имаме тази втора позитивна рекомендация за ваксина по-малко от година след оповестяването на коронавирусната пандемия от страна на Световната здравна организация ", съобщи изпълнителен шеф на EMA Емер Кук.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР