Ваксината срещу коронавирус Комирнати на Pfizer/BioNTech увеличава три пъти относителния

...
Ваксината срещу коронавирус Комирнати на Pfizer/BioNTech увеличава три пъти относителния
Коментари Харесай

Китайско изследване намери по-висок риск от сърдечни проблеми при ковид ваксината на Pfizer

Ваксината против ковид " Комирнати " на Pfizer/BioNTech усилва три пъти относителния риск от инфектиране на сърцето (такова заболяване е миокардитът), в сравнение с при неимунизирани хора. Това заключва проучване на Хонконгския университет, оповестено в Annals of Internal Medicine.

Изрично обаче са посочени дефекти на проучването. То е малко като обсег (участвали са 160 души и 1533 контролна група), не са набрани данни посредством електрокардиограма, както и " други клинични данни ", както и няма самостоятелна критика от теоретичен екип отвън китайската диаспора. Единствената основа, на която почива изследването, е проучване на медицински досиета на постъпили в лечебни заведения в Хонконг пациенти.
Ограничения, боязън и пропаганда - какво накара руснаците да се имунизират
Преди една година в Русия стартира всеобщото имунизиране против COVID-19. От тогава са се ваксинирали над 75 млн. души. Руското издание " К...
Прочети повече
Всъщност проучването е параленост сред " Комирнати " и китайската коронавирус ваксина CoronaVac. Проучването открива, че в случай че си имунизиран с CoronaVac, няма нарастване на относителния риск за развиване на сърдечен проблем.

Иначе що се отнася до имунизацията на Pfizer/BioNTech, максимален е рискът при млади мъже и след втора доза. В изследването са открити 20 случая на сърдечни проблеми с тази ваксина и 7 с CoronaVac. Така шансът да получиш сърдечен проблем в случай че бъдеш имунизиран с китайската ваксина е същият, както и в случай че не си имунизиран, настояват създателите на изследването. За имунизацията на Pfizer относителният риск от сърдечни проблеми е 0.57 на 100 000 души, а за CoronaVac - 0.31. CoronaVac е ваксина, създадена на база обезсилен вирус.

Тази специфичност на РНК имунизацията, съгласно ръководителя на екипа професор Иън Вон и неговите сътрудници, би трябвало да се вземе поради при установяване на целите за имунизация измежду другите групи от популацията. В същото време учените акцентират, че всички имунизации против COVID-19 понижават възможностите за гибел на пациенти с развиване на тежки форми на зараза няколко пъти, заради което отводът им ще бъде извънредно неблагоразумен за по-голямата част от пациентите.

 

Още от ИНТЕРЕСНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР