Ваканцията е време за почивка, но и за търсене на

...
Ваканцията е време за почивка, но и за търсене на
Коментари Харесай

Лаборатория за съвременни технологии и чужди езици в столичното 17-о СУ "Дамян Груев"

Ваканцията е време за отмора, само че и за търсене на нови хоризонти, за рационализиране и за нови познания – за деца и за учители. За директорката на столичното 17-о СУ " Дамян Груев " Калина Караянева това е задача. 

Лаборатория за модерни технологии и непознати езици – цели и хрумвания на проекта 

" Лабораторията за модерни технологии и непознати езици е план по стратегия " Еразъм+ ", която нашето учебно заведение реализира в границите на 2 години. За страдание, хванахме и интервала на пандемията. Но успяхме да изпълним петте подвижност по самия план. Същността на плана е консолидиране и внедряване на осведомителните технологии, преподаването и образованието. Това е един доста забавен метод. 

Съвременното обучение не може без технологиите, изключително днешните възпитаници. И ние би трябвало отговорим на техните търсения. Успяхме да изпълним 5 подвижности – две от тях в Италия, две – във Франция и една в Испания. Колегите, които участваха, работиха крепко, с цел да получат познания и умения в региона на осведомителните технологии, с цел да се внедрят в образователния развой. Нашите сътрудници са доста отворени към такива образования, макар необятните възрастови граници. "

 Калина Караянева описа и за Лятната школа по типичен езици и история за учениците от прогимназиален стадий (5-и, 6-и и 7-и клас), която тази година ще се организира от 16 до 20 август в 17-о СУ " Дамян Груев ". Организатори са Димитър Драгнев (учител по латински език в 17-о СУ " Дамян Груев “ и основател на Лятната школа по типичен езици), Юлиян Ризов (заместник-директор, преподавател по история и цивилизации в 17-о СУ " Дамян Груев “), както и други учители и преподаватели от СУ " Св. Климент Охридски ". В школата през предходната година се включиха над 20 възпитаници, двойно повече след първото ѝ осъществяване през 2020 година

Чуйте диалога от звуковия файл.

Снимки – 17-о СУ " Дамян Груев “
По обявата работи: Милена Очипалска
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР