Ваканционният остров Бали в днес беше отворен отново за чуждестранни

Ваканционният остров Бали в днес беше отворен отново за чуждестранни ...

Бали отново е достъпен за чужденци


Ваканционният остров Бали в днес беше отворен отново за чуждестранни туристи след 18-месечна пауза, съобщи „Гардиън”.

Правителството наскоро обяви повторното отваряне на Бали след рязък спад на случаите на коронавирус в сравнение с юли, когато Индонезия беше епицентърът на Covid-19 в Азия. Поради липсата на международни полети на острова, обаче, днес не се виждаха никакви чуждестранни туристи, подчертава изданието, цитирано от БГНЕС.

С лицеви опори наказват чужденци без маски на о-в Бали (ВИДЕО) С лицеви опори наказват чужденци без маски на о-в Бали (ВИДЕО)
Чужденци, заловени без маски на индонезийския остров Бали, са обект на необичайно наказание – лицеви опори, предава АФП. Видеокл...

Въпреки че международното летище на острова Нгура Раи е провело учения, за да се подготви за завръщането на туристите, не се очаква това да се случи много скоро. Губернаторът на Бали И Ваян Костер обясни пред репортери, че разрешението е издадено току-що, а държавите и посетителите се нуждаят от време, за да се организират пътуванията. Надяваме се, че най-късно до края на октомври ще има входящи полети, независимо дали става въпрос за чартърен или търговски полет, като признаци за началото на възстановяването на туризма в Бали, каза той. Губернаторът сподели също, че е получил информация, че хотелите в Бали са започнали да получават резервации от чуждестранни посетители, главно от Европа, за посещения през ноември.

Източник: actualno.com