Важно изявление от Белия дом.Пентагонът заяви в петък, че няма

...
Важно изявление от Белия дом.Пентагонът заяви в петък, че няма
Коментари Харесай

Говорителят на Пентагона: Няма доказателства, че Русия използва лазерно оръжие в Украйна

Важно изказване от Белия дом.

Пентагонът съобщи в петък, че няма индикации, че Русия е употребила лазерно оръжие в Украйна, след изказванията на Москва по-рано тази седмица, че разполага с ново потомство мощни лазери, с цел да поразява противников дронове.

" Нямаме никакви индикации за потреблението на лазери, най-малко оръжейни лазери, в Украйна. Няма нищо, което да удостовери това “, сподели представителят на Пентагона Джон Кърби на постоянен брифинг, съобщи Ройтерс.

Освен това Кърби акцентира, че Москва " изостава много " в своя боен проект в източната част на Украйна, като назова напредъка на интервенцията в Донбас " еволюционен " и " муден ", защото украинските бойци не престават да " отблъскват " съветските сили.

По-рано тази седмица Юрий Борисов, вицепремиерът на Русия, отговарящ за военното развиване, сподели, че Москва е създала ново потомство лазерни оръжия, които ще изгорят задачите им, отбелязвайки, че прототипът, наименуван " Задира ", се употребява в Украйна.

Не се знае съвсем нищо обществено за " Задира ", само че през 2017 година съветски медии оповестиха, че държавната нуклеарна корпорация " Росатом " е помогнала за създаването му.

Украинският президент Володимир Зеленски присмехулно съпостави отчетите за съветските лазери с по този начин наречените " оръжия-чудо " ( " вундервафе " на немски език), за които приказва нацистка Германия в опит да предотврати провалянето във Втората международна война.

" Виждаме, че през третия месец на пълномащабна война Русия се пробва да откри своето " оръжие-чудо ". Всичко това ясно демонстрира цялостния неуспех на задачата ", сподели Зеленски в сряда, написа bnr.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР