Важно е да запазим спокойствие в тази ситуация – смъртността

...
Важно е да запазим спокойствие в тази ситуация – смъртността
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Важно е да запазим спокойствие в тази ситуация

" Важно е да запазим успокоение в тази обстановка – смъртността при този вирус не е доста висока, той визира хора, които са възрастни и с други болести. " Това сподели в изявление за bTV министърът на външните работи Екатерина Захариева.
Тя прикани да се съблюдават рекомендациите на лекарите и специалистите.
" Създаден е действен щаб у нас, в него има човек от Министерството на външните работи. Готови сме за ковид , има термокамери на всички летища, има и на сухопътните граници. Има медицински екипи, обезпечено е нужното количество проби, лечебните заведения се подготвени, лекарите са инструктирани ", означи още Екатерина Захариева.
Министърът на външните работи посочи, че непрекъснато се актуализира информацията за разпространяването на вируса и се прави всичко допустимо тя да доближи до хората, които пътуват. Погрижили сме се и за консулските си чиновници, увери Захариева.
Захариева добави, че не счита, че решението на Съединени американски щати за арбитър Андон Миталов е интервенция в политиката ни:
" Те има своя закон и може да извършат такива дейности. Това е тяхно право. Не е прелестно. Разбира се, че не съм щастлива. ", сподели Захариева и добави, че има вяра, че Съединени американски щати ще дадат повече информация.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР