Важна информация за българите, които ще пътуват в чужбина по

...
Важна информация за българите, които ще пътуват в чужбина по
Коментари Харесай

Избори 2 в 1: Гласуваме с машина и една карта за двата вота

Важна информация за българите, които ще пътуват в чужбина по време на изборите. Те могат да гласоподават зад граница, само че имат още 2 дни - до 19 октомври, с цел да заявят това документално по пример или електронно през интернет страницата на ЦИК. И най-важното - още веднъж ще гласуваме машинно.

С една карта ще гласуваме и в двата вота. След слагането ѝ в машината, имаме 3 благоприятни условия за избор - дали ще гласуваме единствено за президент и вицепрезидент, дали за парламент или и в двата вота.

Ако посочим, че ще гласуваме и в двата избора и потвърдим решението си, първо се появява бюлетината за президентските избори . След като създадем своя избор за държавен глава, пред нас се изписва " Към избори за Народно събрание " и се пресъздава бюлетината с претендентите за народни представители - тази, която към този момент ни е позната от вота на 11 юли.

С кликване " Гласуване " завършваме решението си , а с кликване върху опцията " Преглед " можем да прегледаме по какъв начин сме дали своят вот . Има въможност и да поправяме вота си с опцията " Промени избор ". Когато приключим гласуването, машината би трябвало да разпечата две разписки .

В секциите с по-малко от 300 гласоподаватели ще се гласоподава с хартиени бюлетини. Те са с друг цвят на отбрана - зелен и черен - тъй че ще се разграничават елементарно, даже и сгънати.

За двата вота ще бъдат отпечатани над 14 милиона хартиени бюлетини.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР