Важен експеримент, който хвърля светлина върху сложния свят на пробиотиците,

...
Важен експеримент, който хвърля светлина върху сложния свят на пробиотиците,
Коментари Харесай

Лаборатория към МЗ разкри: Кога пробиотикът работи?

Важен опит, който хвърля светлина върху комплицирания свят на пробиотиците, направиха експерти от микробиологичната лаборатория в Националния център по публично здраве и разбори (НЦОЗА) към Министерството на здравеопазването. Изправени пред предизвикването да оценят качеството на пробиотик, те организираха единствения одобрен освен в научните среди, само че и във всяко българско домакинство опит – подквасване на мляко.

Заквасването на кисело мляко е най-лесният и сигурен метод да се откри жизнеспособността на пробиотичните бактерии, разяснява ръководителката на екипа – гл.ас. доктор Екатерина Радоилска. Съдържанието на живи пробиотични бактерии е най-ценното качество на пробиотиците, с помощта на което те усъвършенстват работата на стомашно-чревния тракт. Именно този тест за качество издържал продуктът ProCombo (ПроКомбо).

Потвърдили лабораторно още преди години, че ProCombo доставя 100 пъти повече живи пробиотични бактерии в червата спрямо други известни артикули, новото доказателство за качеството му не изненадало микробиолозите. Опирайки се на познанието, че съдържащите се в него „ положителни “ бактерии Lactobacillus acidophilus живеят в нашите вътрешности и обичат по-топла среда, учените създали кисело мляко в условия на 37°С и на 43°С. Все още считано за същински деликатес у нас, лактобацилното кисело мляко изконсумирали още в лабораторията, а за усета му, който наподобявал гръцкия йогурт, се носят митове.

Преминал следващото тестване, този път на най-високо национално ниво, ProCombo покрива всички медицински стандарти за работещ пробиотик. Произведен във Франция по патентованата технология DUOCAPTM, той е единственият артикул в двойна капсула. Благодарение на нея „ положителните “ бактерии, които ни отървават бързо от стомашния дискомфорт, освен остават живи през целия период на валидност, само че и идват невредими в тънките вътрешности, където незабавно се заемат за работа. Доказал и пред лекари, и пред препатили, че може да му се има доверие, ProCombo сполучливо се оправя с болката и подуването в корема, както и с газовете и възприятието на тежест. Подобрявайки храносмилането, той е първа помощ при диария и мързеливи вътрешности. Притежавайки силата да държи във форма даже най-чувствителния стомах, ProCombo е наложителна терапия в сезона на вирусите, когато би трябвало да бъде одобряван дружно с антибиотиците, с цел да ни защищити от техните нежелани резултати.

Подутият стомах остана в предишното

 Страдам от болки в стомаха и издут стомах. Непрекъснато изпитвам дискомфорт. Проблемът се задълбочава още повече, когато се храня с пържена или леко пикантна храна. За ProCombo научих от реклама в интернет, прочетох за продукта и взех решение да опитвам. Още на втория ден изпитах облекчение, подуването и болката изчезнаха. Останах извънредно удовлетворена. Сега още веднъж започнах да одобрявам ProCombo, тъй като през миналите месеци прекалих с мазните храни. Пия го към този момент седмица и се усещам отлично. Препоръчвам го на всеки, даже за профилактика на стомаха.
Лозина Стоянова

Подуването и тежестта изчезнаха

 Страдам от дивертикули на дебелото черво, колит и гастрит. Много се изтезавах, получавах непрекъснато отичане и болки в корема. При моите съвещания със експерт, сме тествали разнообразни лекарства. От множеството, обаче се влошавах, дори получих и запек на всичкото от горната страна. Тогава лекуващият ми доктор ме посъветва да опитвам с ProCombo. Пия го към този момент повече от месец и чувствам облекчение. Подуване и тежестта изчезнаха, усещам доста по-добре. Препоръчвам на всеки с проблеми като моите да опитва, ще остане удивен.
Петрана Кръстева


Можете да откриете ProCombo в най-близката аптека до вас.

Повече информация за ProCombo може да намерите ТУК >>>

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР