Въглехидратите са жизненоважни вещества, без които организмът трудно може да

...
Въглехидратите са жизненоважни вещества, без които организмът трудно може да
Коментари Харесай

Признаци, че имате недостиг на въглехидрати

Въглехидратите са жизненоважни субстанции, без които организмът мъчно може да поддържа качествено всичките си функционалности. През последните години въглехидратите си завоюваха печална популярност поради тяхното въздействие върху тежестта. Демонизирането им като цяло води до крайности, при които доста хора вземат решение да изключат въглехидратите изцяло от диетата си или да ги понижат до безспорен най-малко.
Важно е да се означи, че нездравословни са рафинираните и добавените въглехидрати. Това са захари и изкуствени добавки, които покачват кръвната захар, водят до наднормено тегло и затлъстяване с всичките им странични резултати и опасности. Простите въглехидрати, които се намират в рафинираното бяло брашно, захарните и тестените произведения, пакетираните храни и десерти, са разнообразни от комплицираните въглехидрати, намиращи се в плодовете, зеленчуците, бобовите и пълнозърнестите храни.
Кои са признаците, че сте прекалили с нисковъглехидратните режими и не ви доближават въглехидрати?

Имате запек
Природните източници на въглехидрати, каквито са плодовете, зеленчуците, пълнозърнестите храни, са и доста богати на фибри. Фибрите са нужни за естествената работа на червата. Ако не ви доближават от тези скъпи въглехидрати е доста евентуално да имате запек.

Постоянен апетит
Всички хранителни субстанции са значими за управлението на глада и поддържането на задоволеност. Изключването на което и да е от тях може да докара до дисбаланс в тези механизми, както и да ви кара да сте непрекъснато гладни. Фибрите в потребните източници на въглехидрати спомагат за поддържането на дълготрайно чувство за задоволеност. Ако не консумирате задоволително от тези въглехидрати може да сте гладни по-често денем.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР