Вадят снегорини, вятър, поледици, удрят и градушки - с това

...
Вадят снегорини, вятър, поледици, удрят и градушки - с това
Коментари Харесай

Преглед на печата

" Вадят снегорини, вятър, поледици, удрят и градушки " - с това заглавие вестник " 24 часа " предизвестява за идното утежняване на времето. От север през днешния ден нахлува леден фронт, който ще обърне дъжда в сняг в североизточните региони.

За цялата страна е разгласен оранжев код за мощен вятър и значителни превалявания, съпроводени с гръмотевици, а тук-там и градушки.

Вчерашният мощен вятър обърна дървета и отнесе покриви на магазини. Само в столицата имаше над 40 сигнала за провали от урагана, оповестява " Телеграф ".

" Оставаме без детски лекари ", написа на първата си страница вестник " Стандарт ". Педиатрите са с 400 по-малко, в сравнение с е належащо, сочат данните на здравното министерство. От Българската педиатрична асоциация предизвестяват, че неналичието на експерти ще докара до закриване на детски отделения. Подобна липса на фрагменти съществува и измежду неонатолозите, написа " Телеграф ".

" Само 1 от 10 българи спортува интензивно ", написа вестник " Труд ", цитирайки данни на Евростат за настройката на европейците към спортни занимания. По този индикатор България е на предпоследно място в Европейски Съюз, като зад нас са само румънците. Най-добра двигателна просвета имат в Дания, където 80% спортуват интензивно.

Варненски възпитаници са спечелили първи места в интернационалния конкурс на НАСА за основаване на галактически колонии, оповестява " Труд ". В конкуренцията са взели участие над 10 хиляди деца от целия свят, които са показали 2 500 плана.

Тема на вестник " Труд " са и днешните президентски избори в Русия. 25 000 руснаци имат право да гласоподават у нас за държавен глава. Изборни бюра ще бъдат открити в 4 града - София, Варна, Русе и Пловдив, като те ще работят от 8 до 20 часа българско време. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР