ВА 68-годишна жена стана жертва на телефонна измама, след като

...
ВА 68-годишна жена стана жертва на телефонна измама, след като
Коментари Харесай

68-годишна жена стана жертва на телефонна измама, предаде 610 лева

ВА 68-годишна жена стана жертва на телефонна машинация, откакто предала парите се обадила в полицията, оповестяват от Областната дирекция на МВР-Добрич.

На 22 ноември, към 20:20 часа се тъжи 68-годишна жена. По данни на тъжителя, към 18 часа е получила позвъняване на домашния си телефонен номер от жена, представяща се за чиновник на Министерство на вътрешните работи.

Чрез въвеждане в подвеждане за провеждаща се акция за залавяне на причинители на телефонни измами, мнимият полицейски чиновник поисква сума пари. Потърпевшата предава сумата от 610 лв..

По случая е формирано досъдебно произвеждане. На 4 ноември жена от Каварна съобщи на незнайна жена сумата 8800 лева след телефонно позвъняване, че се нужни пари, с цел да резервира внукът й работата. След дни имае терефонна машинация в Тервел.Най-често телефонните измамници се показват за полицейски чиновници или излизат с версията, че някой е в болница и околните незабавно би трябвало да изпратят пари за лекуване. „ Има зачестяване на случаите с телефонни измами. Само на 4 ноември в Каварна, с изключение на телефонната машинация на 74-годишна жена за 8000 лева, които тя предала за внука си, с цел да резервира работата си в София, са получени още няколко такива позвънявания.

Благодарение на бързите и съответни дейности на чиновници на Министерство на вътрешните работи при тези опити за машинация не се е стигнало до предаване на пари ” – сподели прокурор Даниел Илиев от Районната прокуратура в Добрич.Според Илиев, повода за увеличението на телефонните измами напоследък се дължало на закриването на Специализираната прокуратура, която работила по казуса взаимно с Групово дело „ БДП ”.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР