В знак на приемственост бившият и новият външен министър излязоха

...
В знак на приемственост бившият и новият външен министър излязоха
Коментари Харесай

Бившият и новият външен министър с обща декларация за ситуацията в Израел

В знак на последователност някогашният и новият външен министър излязоха с обща декларация за обстановката в Израел. Те осъдиха насилието и терора и приканиха за деескалиране на напрежението.

Екатерина Захариева регистрира като огромен триумф на мандата си българското председателство, с което беше сложена тематиката за Западните Балкани в дневния ред на Европа.

Новият министър Светлан Стоев очерта като приоритет организирането на изборите в чужбина, само че без да се неглижират други значими външнополитически тематики.

" С господин Стоев имах удоволствието да работя в министерството. Благодарение на него за българското председателство се приказва и до през днешния ден. Аз доста се веселя за избора на президента. Тук е значимо да има човек с опит, който познава системата. Работата е виновна и по време на избори поема отговорността за вота в чужбина ", сподели Захариева.

С паника следим в последните дни рисковата конюнктура в Израел - добави Екатерина Захариева.

" Това общо изказване от името на двамата министри демонстрира линията на последователност. България следи с безпокойствие ескалацията на напрежение в Израел. Осъждаме продължаващите ракетни офанзиви против цивилно население. Провокативният ракетен обстрел от Газа подлага на гнет. Насилието и терора не са решение. Настояваме за неотложно деескалиране ", сподели Светлан Стоев.

Двамата си размениха дарове в края на церемонията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР