В западноевропейски медии България бе обвинена в стрелба по нелегален

...
В западноевропейски медии България бе обвинена в стрелба по нелегален
Коментари Харесай

Обвиниха България в стрелба на гранични полицаи по сирийски нелегален бежанец

В западноевропейски медии България бе упрекната в пукотевица по незаконен мигрант след излъчването на видео материал, от който се вижда по какъв начин млад сириец е прострелян по границата с Турция., съобщи БНР.

Това са фрагменти, показващи по какъв начин се стреля по търсещ леговище с същински патрони по граница на Европейски Съюз, твърди " Скай нюз ". Това става след следствие на група от медии, измежду които " Скай нюз ", " Таймс " и " Монд ". Записът е от 3 октомври покрай мрежата по българско-турската граница. На него се вижда по какъв начин 19-годишният Абдула Ел Рустум пада на земята, откакто патрон минава през ръката му и попада в гръдния панер.

Сириецът твърди, че е бил прострелян от български гранични чиновници, които са засекли групата му да влиза незаконно в страната и ги е върнала назад в Турция.

Абдула съобщи, че е видял зелен автомобил с двама български военни да доближава към тях. Те са почнали да стрелят първо във въздуха, а по-късно и директно пред мигрантите. Абдула сподели, че групата не се е стреснала, а е почнала да спори с българите, че е недопустимо да се стреля по тях, и тогава е бил прострелян.

Той споделя, че изстрелът е бил ориентиран непосредствено против него и възпроизвелият го е имал явното желание да го убие. " Скай нюз " написа, че от фотоси, предоставени от българското вътрешно министерство, се виждат вреди по автомобил, нанесени от хвърляни камъни от бежанците.

Допълва се, че български чиновник от граничен полицейски пункт " Средец " е бил ранен от камък. Министерството показва, че бежанците са се държали враждебно и нападателно и че извършено от него следствие демонстрира, че изстрели от българска страна не са създавани.

Не са създавани изстрели от българска страна на 3 октомври тази година по група незаконни мигранти, намиращи се на турска територия. Това демонстрира инспекция на Министерство на вътрешните работи, във връзка материал, излъчен през днешния ден от английската телевизия " Скай нюз ", и съдържащ видеоклип, сниман от мигранти, в който се чува изстрел и се твърди, че е потърпевш сирийски жител.

От вътрешното министерство прецизират, че при случая става дума за опит на 65 лица да преминат границата. Мигрантите са се държали нападателно и враждебно. Хвърляли са камъни и горящи предмети към служителите на реда в региона.

Пострадал е служител на реда от Гранично ръководство " Средец ". Нанесени са и вреди на автомобила на чиновниците. За случая са известени и турските управляващи. На 2 ноември е имало и среща на българо-турската гранична комисия по отношение на случая. Тя се е провела на територията на Република Турция.

Това е и позицията на вътрешното министерство, изпратена до телевизия " Скай нюз ", която излъчи видеото с мигрантите.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР