В Залцбург европейските държави бавно и мъчително се опитват да

...
В Залцбург европейските държави бавно и мъчително се опитват да
Коментари Харесай

А ирландски Брекзит?

В Залцбург европейските страни постепенно и трудно се пробват да решат двата най-големи въпроса от дневния ред – напускането на Англия и мигрантския напън. Докато бежанският проблем се запъва в унгарския дебелоглав, то Брекзит-а, въпреки и неминуем е миниран със комплицирани мини. Една от тях е Ирландия. Преговарящият от Европейски Съюз Мишел Барние настоя във вторник, че дълго плануваната среща на 18 октомври в Брюксел остава „ моментът на истината “. Висшите чиновници на Европейски Съюз са изправени пред мощен напън през идващите три месеца, с цел да сключат договорка за бракоразвод и проект за бъдещи връзки с Англия, с цел да предотвратят безреден излаз през март.

Барние сподели, че октомври ще разреши на водачите да видят „ дали съглашение е наоколо и ще забележим дали ирландският въпрос ще бъде решен “. Под „ ирландски въпрос “ Барние има поради английските старания да се подсигурява, че решението на Англия да напусне Европейски Съюз не основава „ твърда граница “ сред Северна Ирландия и Ирландската република.
Англия, страхувайки се, че предлагането на Европейски Съюз би довело до де факто делене на територията й, предложи вместо това цялото Обединено кралство да остане в сходство с Европейски Съюз в избрани области, само че единствено до края на 2021 година

Говорейки в Брюксел в навечерието на срещата в сряда, Барние сподели: „ Нашето предложение за Ирландия и Северна Ирландия е на масата от февруари. “ Но добави също, че е подготвен ида усъвършенства предлагането. По-конкретно, Барние сподели, че ще „ обясни “ кои артикули ще би трябвало да бъдат проверявани от митническите чиновници, защото те се транспортират сред континентална Англия и Северна Ирландия.

„ Също по този начин можем да уточним, че множеството инспекции могат да се правят надалеч от границата, в пространствата на компанията или на пазара “, сподели той. „ Трябва да дедраматизираме инспекциите, които са нужни. “ Дали това предложение ще бъде задоволително, с цел да може министър-председателят Тереза Мей, чието парламентарно болшинство зависи от поддръжката на лоялисти от Северна Ирландия, които се опълчват на отслабването на връзките с Англия, остава под подозрение.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР