В залата на Европейския парламент, германският евродепутат Николаус Фест (AfD)

...
В залата на Европейския парламент, германският евродепутат Николаус Фест (AfD)
Коментари Харесай

Германски евродепутат повдига важни въпроси за ефективността на ваксините срещу COVID-19 пред ЕП

В залата на Европейския парламент, немският евродепутат Николаус Фест (AfD) изиска да бъдат проучени ефикасността, страничните резултати и смъртните случаи по отношение на имунизациите против COVID-19. Освен това той желае фармацевтичните компании да носят по-сериозна отговорност.



„ Сега желаеме да имунизираме целия свят. Естествено човек си задава въпроса за какво, тъй като до момента всички аргументи са били или неверни, или подвеждащи. Първоначално те споделиха, че желаят да имунизират единствено уязвимите групи. Започна се с хората над 60 години. Сега споделят, че би трябвало да стартираме с тези на 18 години. ” показва евродепутатът.
Урсула фон дер Лайен заприказва за полемика за наложителна имунизация против ковид
Върви ли Европейският съюз към налагане на наложителна имунизация против ковид? Изказване на ръководителя на Европейската комисия...

В началото твърдяха, че със степен на имунизация от 70 % ще реализираме групов имунитет. Сега към този момент приказват, че процентът на имунизация би трябвало да бъде 100%. „ Върхът на този парадокс е, че неимунизираните съставляват заплаха за имунизираните “, съобщи Фест.

Той посочи, че в този момент има от ден на ден хора, които се разболяват тежко от ковид, макар че са имунизирани два пъти. Най-новата аргументация, която чуваме сега, че защото първите две дози ваксини са изцяло несполучливи, би трябвало незабавно да бъдем третирани трети път с ваксина, която евентуално ще се провали тъкмо както първите две. Това е в действителност мъдро, отбелязва иронично евродепутатът.



Според евродепутата четиридесет и осем смъртни случая в Германия в този момент са директно свързани с имунизацията. И това са доста дребното случаи, в които е направена аутопсия. В множеството случаи не са правени аутопсии на хора, умряли след имунизацията. Това значи, че броят на смъртните случаи, породени от това, евентуално ще бъде неведнъж по-голям, изяснява още Фест.

" Ако една компания, като Nestlе или Pepsi, или която и да е друга компания пусне артикул на пазара и по-късно 48 души умрат от него в границите на една година, няма да приказваме дали би трябвало или не би трябвало да разпространяваме този артикул на света, а ще се търси наказателно гонене.
Мутафчийски счита, че Европа ще реагира на ниското ни равнище на имунизация против ковид
Европа няма да остане безучастна за ниските равнища на имунизация у нас. За това предизвести началникът на ВМА и някогашен началник на Национ...

Европейският парламент би трябвало да приказва за ефикасността на имунизациите и отговорността на бордовете на производителите на ваксини, счита Фест. Според мен точно това би трябвало да се концентрира този парламент, а не да имунизира света, заключи евродепутатът.

Пълното му изявление можете да чуете.

Припомняме, че ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заприказва за полемика за наложителна имунизация против ковид.

" В момента имаме 77 % имунизирани възрастни в Европейски Съюз, това е 66 % от цялото население на Европейски Съюз. Това значи, че една трета от популацията в Европа не е имунизирано, това са 150 милиона души - това е доста. Не всеки може да бъде имунизиран - измежду тези хора има доста дребни деца да вземем за пример или хора със характерни медицински положения, само че по-голямата част от тях биха могли да бъдат имунизирани. Затова мисля, че е време да проведем тази полемика за това по какъв начин да стимулиране имунизирането. Евентуалното въвеждане на наложително имунизиране в Европейски Съюз е част от тази полемика ", уточни тя. Пълното й изявление

Превод и редакция: Тодор Беленски

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР