В зала 6 на Националния дворец на културата тази вечер

...
В зала 6 на Националния дворец на културата тази вечер
Коментари Харесай

200 души влизат в комитета, който издига Радев за втори президентски мандат |

В зала 6 на Националния замък на културата довечера беше представен Инициативният комитет, който издига Румен Радев и Илияна Йотова за самостоятелни претенденти за президент и вицепрезидент на вота на 14 ноември.

За съпредседатели на Инициативния комитет бяха определени журналистката Анна Заркова, психиатърът доктор Цветеслава Гълъбова и диригентът Йордан Камджалов.

Комитетът от близо 200 души сплотява интелектуалци, спортисти, дейци на науката, културата и изкуството, публицисти.

От Българска социалистическа партия в комитета вземат участие Кристиан Вигенин, Ирена Анастасова и проф. Радослав Гайдарски.

От " Изправи се.БГ " представители в комитета са Галина Таваличка, Мими Караколева и Никола Вапцаров.

Сред присъстващите в зала 6 на НДК бяха евродепутатът и някогашен шеф на кабинета на президента Иво Христов, ген. Михо Михов, проф. Иво Христов, евродепутатът Елена Йончева, Весела Лечева, актьорите Павел Поппандов и Веселин Плачков, певицата Росица Кирилова, художникът Греди Асса, Филип Станев и Станислав Балабанов от Има Такъв Народ, ръководителят на Съюз на българските журналисти Снежана Тодорова, публицистите Тома Томов и Даниела Кънева, първият български космонавт Георги Иванов, историкът Искра Баева, борецът Александър Томов, волейболистът Владимир Николов.

Хронология:

20:05 ч. -  Инициативният комитет, който издига Румен Радев и Илияна Йотова за самостоятелни претенденти за президент и вицепрезидент, се събра за обща фотография.



19:57 ч. - Антимафиотският консенсус, който се роди на площадите, мина в урните. Страхът разгражда самите устои на държавността. Единството и волята на хората са гарантът, че измененията ще се случат. Изборите на 14 ноември ще бъдат същинско тестване - поради сливането на двете акции и изкривяването на мажоритарния темперамент на президентския избор, съобщи президентът Румен Радев.



19:45 ч. - Миналата година през лятото българските площади родиха смяната. Днес правдивост има за едни, само че за множеството - не. Ето това е нашата задача: да върнем справедливостта, съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя означи, че доста се приказва за пътища и има възприятието, че животът ни е в непрекъснат ремонт. Не желая единствено асфалт и безвремение, прикани Йотова.



19:36 ч. - В поддръжка на кандидатурите на Радев и Йотова се изрекоха членовете на Инциативния комитет ген. Михо Михов, Мажд Алгафари, Веселин Плачков, Весела Лечева. 



19:05 ч. - Журналистът Анна Заркова, диригентът Йордан Kамджалов и психиатърът Цветеслава Гълъбова бяха определени за съпредседатели на Инициативния комитет. Кандидатурите им бяха одобрени единомислещо от присъстващите учредители. Тримата ще съставляват Инициативния комитет дружно и поотделно, посочи д-р Гълъбова.



18:45 ч. - Започна учредителното заседание на Инициативния комитет


Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР