В заключителната фаза на Проект Healthy Life – Healthy Kids

...
В заключителната фаза на Проект Healthy Life – Healthy Kids
Коментари Харесай

Преподаватели и ученици от три европейски държави посетиха Община Русе по програма „Еразъм+“

В заключителната фаза на Проект „ Healthy Life – Healthy Kids – Healthy Future “ по стратегия „ Еразъм+ “, който е съгласуван от русенското СУ „ Възраждане “, участниците – преподаватели и възпитаници от три европейски страни, посетиха Община Русе.

Те бяха посрещнати от зам.-кмета Димитър Недев, който ги срещна с забавни обстоятелства от историята на града, както и с активността на локалната администрация.

Директорът на СУ „ Възраждане “ Станислав Георгиев показа главните цели на Проекта, както и участниците в него – преподаватели и възпитаници от СУ „ Таки Даскало “ от Битоля, Северна Македония, Обединено учебно заведение №1 в Бежа, Португалия, и СУ №1 в Перисору, Румъния.

Проектът на европейската просветителна стратегия „ Еразъм+ “ цели да увеличи информираността измежду учениците и родителите в партньорските учебни заведения по отношение на здравословния метод на живот и здравословното хранене. Участниците се срещат с аргументите и последствията от затлъстяването, получават умения да се борят със заседналия живот и да употребяват свободното си време за повече физически действия навън. Проектът се концентрира върху три целеви групи – учениците на възраст 9-13 година, както и тези с проблеми в тежестта. Те са в центъра на всички действия, както на транснационално, по този начин и на локално равнище. Втората група са родителите – те биват включвани в локалните действия, с цел да се увеличи информираността им за казуса. Третата група са учителите, участващи в обмена. Те имат опцията да проучват приликите, разликите, да разпознават положителните практики и да ги ползват в личните си учебни заведения, като приготвят управления за родители и възпитаници, видеоклипове на разнообразни физически извършения и спортни действия навън, както и календар със спортни занимания.

Проектът по „ Еразъм+ “ включва кратковременен продан на групи от възпитаници, като срещата в СУ „ Възраждане “ е последната по плана, който започва през 2019 година и ще приключи през август тази година. Преди това са извършени срещи в другите партньорски учебни заведения и страни през месеците ноември 2019 година, март, април и май 2022 г.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР