В забързаното ни ежедневие трудно се намира време за редовно

...
В забързаното ни ежедневие трудно се намира време за редовно
Коментари Харесай

Пет начина да сме в по-добра форма, без да гладуваме

В забързаното ни всекидневие мъчно се намира време за постоянно спортуване - изключително в случай че това изисква особено облекло или дълго пътешестване до фитнес залата. Но сигурно си коства напъните, защото постоянните извършения ни вършат по-щастливи и по-здрави.

1. Винаги се качвайте по стълбите  

Простичко, само че не чак толкоз елементарно за осъществяване. Винаги можем да си намерим опрощение да използваме асансьора или ескалатора - имали сме тежък ден, носим тежка чанта и така нататък Съществуват обаче доказателства, че даже минимални силови тренировки могат да покачат равнището на веществото GLUT4 в организма, което оказва помощ калориите да се съхраняват в мускулни кафези, а не като телесни мазнини. Това значи, че даже една минута нанагорнище на стълби ще ви е от изгода.

2. Вървете повече   

Със сигурност сте го чували десетки пъти, само че с малко статистика може да придобиете по-добра визия за изгодите от ходенето.

Според изследване от 2012 година хората, които тичат една миля, горят 112 калории, а тези, които вървят същото разстояние, изгарят 88 калории. Да, тичането ще спомогне повече за задвижването на метаболизма ви, в сравнение с ходенето, само че ходенето е надалеч по-лесно.

3. Научете се да клякате

В доста страни клякането е част от всекидневието - при сядане, при вървене до тоалетна и така нататък На хората в западните страни обаче рядко им се постанова да клякат. Според специалиста Кели Старлет всеки човек би трябвало да може да задържи тялото си в клекнала позиция в продължение на 10 минути.   

4. Постигнете необикновен брой лицеви опори

Скромната лицева опора е подценявана: с нея, несъмнено, работите за вашите гърди и ръце, само че в случай че се задържите в изпъната позиция планк вид „ дъска “, т.е. тялото ви е в идеална линия - можете да работите и за торс и седалище.
Готово: за 10 минути сте създали някъде сред 10 и 200 лицеви опори, а даже не сте се изпотили.

5. Набирайте се

Набиранията ще заздравят гърба и ръцете ви, а и ще оказват помощ повече на коремните ви мускули, в сравнение с общоприетите коремни преси с тежести на гърдите. Можете да си вземете лост за набиране, който да монтирате вкъщи. 

Източник: " Гардиън "
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР