В забързаното ежедневие понякога имаме нужда да забавим темпото и

...
В забързаното ежедневие понякога имаме нужда да забавим темпото и
Коментари Харесай

5 от най-живописните селца във Франция за 2022 г.

В забързаното всекидневие от време на време имаме потребност да забавим темпото и да се огледаме към себе си, с цел да оценим многообразието на света. За тази цел ви предлагаме няколко живописни селца като от пощенска картичка - с калдъръмени улички, антични замъци и радостни празници. Това, на което всеки клиент във тайничко се надява да се натъкне.

Книгата „ Най-красивите села на Франция “ е формирана от асоциацията Les Plus Beaux Villages de France, отдадена на опазването на селцата, и съдържа упътвания, карти и архитектурни акценти за над 160 старинни селища. Тазгодишното обновено издание включва пет чисто нови селца, а ние ви предлагаме да си устроите виртуално странствуване през полета с лавандула и лозя.

Шатийон ан Диоа

Преди епохи на мястото на това „ умерено, безшумно село “, което е сгушено в подножието на планината Гландас в Югоизточна Франция, се е простирал средновековен палат, построен върху канара, само че от него през днешния ден е останало малко.

„ През вековете селото последователно се обединило към първата си забележителност - Eglise Saint-Nicolas, издигната към 1200 година “ Днес Шатийон ан Диоа е заобиколен от лозя, а изобилната слънчева светлина е доста подобаваща за развъждането на грозде. Районът е известен със своите виновност, както и с повече от 150 растителни типа.

Полиняк

Полиняк в южната част на Централна Франция е именуван „ крепостта на планинските крале “ и предлага завладяваща история, както и красиви гледки.

Според създателите на книгата Полиняк притегля тези, които се интересуват от завещание и история, както и фенове геолози, и фенове на природата. Крепостта предлага обиколки с екскурзовод и справочник за лов на съкровища за деца от 5 до 12 години.

Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР