В Южния парк има много частни имоти. За мое съжаление

...
В Южния парк има много частни имоти. За мое съжаление
Коментари Харесай

Фандъкова съобщи за бомба, заложена преди години

В Южния парк има доста частни парцели. За мое страдание те са реституирани, връщани безобразно в годините обратно. Това, което ние съумяваме е да държим крепко, с цел да не се допусне каквото и да било строителство там. Това сподели столичният кмет Йорданка Фандъкова, която разяснява казусът с частните терени в парка, съобщи БГНЕС.

В същото време законът ни задължава да изкупуваме такива обекти, което за мен е безобразна бомба заложена преди години. От една страна се връщат парцели на частници, забавно е и да се видят кои са те, и въпреки това, по-късно да им дадем пари, с цел да си защитим парка. Тези пари не са по никакъв начин малко “, съобщи Фандъкова.

Тя разгласи, че е поискала работна група, образувана от общински съветници от разнообразни политически сили, да работят по въпроса по какъв метод ще се купуват и отчуждават частни терени, с цел да не се позволява строителство, тъй като едновременно не може да бъдат изкупени всички проблематични терени.

Според кмета забавен е и методът, по който другите политически сили лобират от кое място да се стартира. И все пак: „ Не може да допуснем каквото и да било строителство в парковете, освен в Южния парк “, отсече тя и акцентира, че изкупуването на такива терени коства съществени средства на града.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР