В Южна Корея бе регистриран втори най-висок брой новозаразени от

...
В Южна Корея бе регистриран втори най-висок брой новозаразени от
Коментари Харесай

Преборилата уж К-19 Южна Корея е на прага на трета вълна на заразата

В Южна Корея бе регистриран втори най-голям брой новозаразени от ковид за 24 часа - 1132-ма души, оповестиха здравните управляващи в страната, представени от Ройтерс. Това не е надалеч от върха, регистриран предния ден с 1241 инфектирани, разяснява БНР.

Силно нарастват случаите на инфекцията в домове за остарели хора, църкви, както и в един затвор.

"Вирусът се популяризира когато и където желае ", сподели новоназначеният здравен министър Куон Док-чол на междуведомствено съвещание в столицата, като добави, че има случаи на заразяване на дребни събирания на другари и познати. "Намираме се на прага на трета вълна на инфекцията. Дали ще я предотвратим, зависи от това по какъв начин ще прекараме интервала на новогодишните празници ", уточни той.

Властите приканиха да бъдат анулирани всички частни събирания, а обществените и религиозните събития да се организират онлайн. Правителството ще преглежда на следващия ден следващото стягане на ограниченията против разпространяването на ковид, най-много в региона на столицата Сеул.

Това би означавало затваряне на още 1,2 млн. магазини и търговски заведения, а присъствено на работните си места да се явяват единствено тези чиновници с основно значение за действието на активността на съответните институции и компании.

Правителството към този момент затвори нощните клубове, известните тук караоке питейни заведения и други увеселителни заведения, ски-курортите и други туристически обекти. Ресторантите би трябвало да затварят в 21 ч. за клиенти, а в региона на Сеул са неразрешени събирания на повече от 4 души.

Южна Корея значително съумя да пресече ранните дребни гърмежи на инфекцията с необятно тестиране и подробно следене на контактите на инфектираните. Сега обаче държавното управление е под остра рецензия, че е изпуснало контрола над вируса поради самонадеяност и незадоволителна подготовка за третата вълна на инфекцията.

Най-големият клъстър на болестта сега е претъпкан
затвор в източната част на Сеул, където са инфектирани 520 души - пандизчии, чиновници от личния състав и техните фамилии.
Общият брой на инфектираните с вируса в Южна Корея наближава 56 000 души, а умрелите досега са 793-ма.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР