В Японския град Сусон, който е разположен подножието на най-известната

...
В Японския град Сусон, който е разположен подножието на най-известната
Коментари Харесай

Автогигант строи умен град за 2000 души

В Японския град Сусон, който е ситуиран подножието на най-известната планина в страната ще бъде построен интелигентен град. Името му е Woven City, а строителят – автомобилният гигант Toyota Motors. Градът ще се трансформира в жива лаборатория за тестване на разнообразни технологии от ново потомство, като изцяло самостоятелни транспортни средства, роботи и изкуствен интелект в действителна среда.

Улиците на Woven City ще бъдат построени съгласно три типа транспортни средства: по-бързи транспортни средства, нискоскоростни лични мобилни устройства (скутери) и пешеходци, както и единствено за пешеходци. Ще бъде построен и под земята път за товарните коли.

Архитектурата на града е дело на датчанина Бярке Ингелс. Неговият екип е проектирал щаб квартирата на Гугъл в Маутин Вю. Woven City ще бъде построен от екологично чисти материали и ще употребява възобновими източници на сила, в това число водородни детайли и слънчеви панели на покривите.

Жилищните здания ще бъдат оборудвани с роботи и датчици за наблюдаване на здравословното положение на жителите. Всички здания, коли и хора ще бъдат свързани между тях в общоградска мрежа, която ще се ръководи посредством изкуствен интелект.

Първоначално в умния град ще живеят 360 души – главно възрастни хора, фамилии с дребни деца и учени. На последния стадий от реализация на плана Toyota възнамерява да засели в Woven City над 2000 души, в това число част от своите сътрудници.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР