В японския град Нагоя завърши срещата на външните министри от

...
В японския град Нагоя завърши срещата на външните министри от
Коментари Харесай

Без обща декларация приключи срещата на външните министри от Г-20 в Япония

В японския град Нагоя приключи срещата на външните министри от Г-20, по време на която имаше три обособени сесии, заяви ТАСС.

Външните министри разискаха обстановката в международната търговия, осъществяването на задачите за стабилно развиване, а също и развиването на страните в Африка. Сред другите тематики в дневния ред бяха промяната на Световната комерсиална организация (СТО) и данъчната политика на цифровите компании. Министрите не одобриха дефинитивно изказване след срещата си.

Външният министър на Япония Тосимицу Мотеги по време на първата сесия означи значимата роля на Всеобхватното районно икономическо партньорство, подписването на съглашение за което е планувано авансово за идната година.

" Това е значима конструкция за международната стопанска система, защото в просторен район, в това число Китай и Индия, ще бъде основана икономическа зона с правила за свободна търговия ", сподели министърът.

По думите на Тошимицу Мотеги външните министри от Г-20 се съгласиха за нуждата от промяна в СТО.

" Споделихме мнението за нуждата от промяна в СТО. Освен това страните от Г-20 би трябвало да заемат водеща роля в провеждането на тази промяна ", сподели той. Според Мотеги СТО е основна конструкция за обезпечаване на действието на международната търговия.

Министърът уточни и нуждата от създаване на данъчна система за огромните цифрови компании.

В Нагоя, с изключение на министрите на Г-20, бяха поканени и техните сътрудници от Виетнам, Египет, Испания, Холандия, Нова Зеландия, Сенегал, Сингапур, Тайланд и Чили, които също участваха в работата на асоциацията.

Преди финала на срещата имаше гала по предаване на председателството на Г-20 от Япония в Саудитска Арабия. Следващата среща на върха на Г-20 ще се организира в Рияд идващия ноември. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР