В ямболския, 31 избирателен район, право на вот имат около

...
В ямболския, 31 избирателен район, право на вот имат около
Коментари Харесай

Отпуснаха парите, къде отидоха? Вот след вот Ямбол си чака болницата, 40 г. я чака!

В ямболския, 31 изборен регион, право на избор имат към 108 хиляди души. Изпращат в Народното събрание 4-ма народни представители. 

В последното Народно заседание депутати от региона излъчиха " Продължаваме промяната ", ГЕРБ-СДС, Българска социалистическа партия и " Възраждане ". 

Според някои от гласоподавателите, те са работили добре в късото време на 47-то Народно заседание, други въобще не са усетили, че има ямболско наличие.

Посочват и главният проблем за града и региона, който повече от 40 години е... дострояването на постройката на новата болница, която би трябвало да размени старите порутени отделения. На последните предварителни избори довършването на лечебното заведение, беше поето като заричане о " Продължаваме промяната ", преди този момент от ГЕРБ, по-преди това от Българска социалистическа партия и " Атака ".

Междувременно пациентите се лекуват в старите отделения, ситуирани в цели 17 здания:

" Ужас, такава бедност е, такава бедност, одеялата и дюшеците са задачите в дупки, стърчат някакви телове от тях, смут. Това е болница, а не нещо друго! "

" Отпуснаха, парите след това къде отидоха тези пари? ", питат се хората.

Избирателната интензивност и в региона спада с всеки идващ предварителен избор. Много от жителите този път са безапелационни, че няма да отидат до урните, защото не виждат смисъл. Не са малко обаче и тези, които ще упражнят правото си на глас.

Според множеството интервюирани ГЕРБ-СДС ще бъде първа политическа мощ, втори ще са " Продължаваме промяната ". В 48-то Народно заседание, съгласно ямболските гласоподаватели, ще влязат Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и Възраждане. Прогнозите за " ИТН " не са изключително оптимистични, само че за Възраждане се обрисува по-висок резултат от предходния. 

Другият град, ситуиран на река Тунджа в Ямболска област, е Елхово. В близкото минало той беше прочут най-много с многото си военни поделения, само че това е към този момент история. Сега неговите поданици се оплакват от безработицата, която принуждава младите да търсят работа в Ямбол или в чужбина.

Въпреки че сме в разгара на лятото за елховските поданици най-големият проблем сега е обезпечаването на дърва за огрев през зимата. Цените скачат, приходите са ниски, а отоплението е значимо перо в бюджета на всяко семейство. 

Дали въпреки всичко има място за оптимизъм и вяра? Чуйте в репортажа на Даниела Костова. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР