В Ямболска област от общо 636 километра републикански пътища почти

...
В Ямболска област от общо 636 километра републикански пътища почти
Коментари Харесай

Голяма част от републиканските пътища в страната са в лошо състояние

В Ямболска област от общо 636 километра републикански пътища съвсем 200 километра са в неприятно положение. С най-голяма потребност от ремонт са правите сред селата Калчево, Победа и Челник, от Ямбол за селата Роза и Ботево, сред селата Стефан Караджово и Кошудере в община Стралджа, където предходната есен е почнал ремонт.
Пътят от Елхово за село Пчела също плаче за ремонт, изключително мостът в този сектор. Наложителен е и ремонтът на източния обходен път на Ямбол.
В Габровска област проблематичните пътни сектори са доста. Всекидневно водачите се възмущават поради зейналите дупки по улиците в града. Ето какво мислят за пътищата в региона жителите на Габрово : " Наистина в този момент ремонтират пътя Габрово - Севлиево, само че не биваше още есента да го изтържат. В момента е извънредно. Започнаха да работят, само че цяла зима и цяла есен карахме по дупки ". " Поне да създадат основните пътища. То е ясно, че няма да вършат пътищата по селата ".
В област Кюстендил с проблематичен асфалт са два сектора от пътя за София - при планинското село Цървеняно. От години при всеки дъжд там стават произшествия с жертви и потърпевши. С най-вече дупки е пътят на изхода на Кюстендил в посока село Пиперков чифлик. Наложително е там да се направи ремонт още тази пролет.
Във Великотърновска област доста дупки са се отворили по основния път за Русе, проблематични сектори има и по пътя София - Варна . Шофьори разясняват, че положението на цялата републиканска пътна мрежа в общините Павликени и Стражица е сериозно. Там локалните хора готвят митинги през април. По данни на Областното пътно ръководство в неприятно положение е над 40 на 100 от републиканската пътна мрежа в област Велико Търново. За ремонт са двата тунела по основния път Русе - Свиленград, които чакат държавно финансиране. От години оборудванията са без осветяване и от тях падат части мазилка върху пътното платно. " По селата са най-разбитите пътища и по покрайнините на Велико Търново. Улица " Опълченска “, която води към Самоводене, е една от разрушените ", споделят водачи от Велико Търново.
Пътната организация непрекъснато кърпи дупките по много износените настилки, които имаме след снеговалежи и при замръзвания. Това акцентира в изявление за БНР Дончо Атанасов от АПИ:
" С приоритет са автомагистралите, първи и втори клас пътища. През април започваме масирано да изкъртваме всички дупки, които са отворени, по републиканската пътна мрежа. Няма да забравим и третокласната пътна мрежа. Успоредно с това тази година ще ремонтираме към 600 километра третокласна пътна мрежа главно в Северна България ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР